ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bolivianen verzamelden zich bij een stuwdam om te bidden voor regen….

Over bidden voor regen om de ernstige droogte in La Paz te verlichten.
door Tsenne Kikke - zondag 8 oktober 2023 17:44

Mensen mogen in eender welke godheid geloof stellen...: zolang ze er maar geen beroep op willen doen. Nochtans liepen op 6 oktober onder een brandende zon meer dan driehonderd Bolivianen naar een stoffige vlakte vlakbij de Incachaca dam die uitkijkt over de stad La Paz, om te bidden voor regen teneinde een einde te maken aan de ernstige droogte die hun watervoorraad bedreigt. Vrouwen en mannen kwamen in traditionele kledij en bespeelden inheemse instrumenten. Ze baden in verschillende talen, waaronder Aymara, Quechua en Spaans.

Susana Laruta, een plaatselijk kerklid, nam het woord. "We zijn hier om te bidden voor regen," zei ze. Zonder regenval zou het water in de stad al in februari op kunnen zijn.

Het staatswaterbedrijf EPSAS waarschuwde dat er nog maar 135 dagen watervoorraad over is voor de 2,2 miljoen inwoners van de stad. Het regenseizoen begint normaal gesproken in december. De voorspellingen zijn echter niet hoopvol. Volgens het weerbureau is El Nino hier deels de oorzaak van.

Bernardo Vedia, een Methodistische bisschop, voegde er zijn gedachten aan toe. "Klimaatverandering veroorzaakt deze problemen," merkte hij op. "We bidden samen voor regen," vervolgde hij.

La Paz staat niet alleen in de wereld. Veel andere steden wereldwijd worstelen met vergelijkbare watercrises. Klimaatverandering is een terugkerend thema in deze scenario's. Inspanningen om hier iets aan te doen zijn nu belangrijker dan ooit. De urgentie voor actie wordt gevoeld van lokale gemeenschappen tot wereldwijde organisaties.

Ter vergelijking: Californië in de Verenigde Staten heeft eveneens te kampen gehad met ernstige droogte. Net als La Paz hebben ook de Californiërs hun toevlucht genomen tot collectieve gebeden en nieuw waterbeleid. Analyse toonde aan dat beide regio's onderhevig zijn aan veranderende weerpatronen.

Samengevat dient de watercrisis in La Paz als een microkosmos voor wereldwijde waterschaarsteproblemen. Het illustreert de dringende behoefte aan aanpassingsstrategieën en collectieve actie, zowel lokaal als wereldwijd. En natuurlijk: indien je écht denkt dat bidden helpt, raad ik je aan om je door niemand te laten tegenhouden. Tenslotte is het een heilzaam tijdverdrijf en doe je er noch goed, noch kwaad mee.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht