ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zo gezond is knoflook volgens wetenschappers

Nog een interessante bladopvulling… :-)
door Tsenne Kikke - dinsdag 18 juni 2024 23:09

Knoflook mag je dan wel een onfrisse adem bezorgen: wie regelmatig een teentje of twee in het eten verwerkt, doet zijn gezondheid een plezier. Dat blijkt uit een analyse van een twintigtal eerdere onderzoeken. Zo zou look onder meer je cholesterolwaarden verbeteren.

Een team Chinese wetenschappers was geïnteresseerd in welke mate de consumptie van knoflook onder meer het cholesterol-, en bloedsuikerniveau beïnvloedt. Daarom namen de onderzoekers 22 eerdere studies, waaraan in totaal 1.567 deelnemers uit verschillende landen en leeftijdsgroepen meewerkten, onder de loep.

Wat blijkt? In negen onderzoeken waarin het verband tussen knoflook en diabetes werd geanalyseerd, had de groep mensen die dagelijks tot 1,5 g of ongeveer twee teentjes knoflook at binnen twee weken een significante verlaging van de nuchtere bloedsuikerspiegel. Daar zou allicine voor iets tussenzitten. Het stofje in knoflook zou cellen helpen om glucose effectiever te absorberen en zo de insulinegevoeligheid verbeteren.

Verder blijkt dat knoflook ook slechte cholesterol kan aanpakken. Het ingrediënt zou bepaalde verbindingen creëren die deze niveaus verlagen. Bovendien is gebleken dat knoflook de afbraak van bloedstolsels versnelt en de bloeddruk verlaagt, wat gunstig is voor de cardiovasculaire gezondheid. De plant is eveneens in staat om het lagedichtheidlipoproteïne (HDL), beter bekend als goede cholesterol, te verhogen.

De wetenschappers suggereren in vakblad 'Nutrients' dat knoflook in de toekomst mogelijk kan worden ingezet om bepaalde cardiovasculaire en metabolische stoornissen te voorkomen of te controleren. Ze schrijven er wel bij dat meer en grootschaliger onderzoek nodig is om hun bevindingen te bevestigen. En, dat de interventie met knoflook echter geen substantiële invloed had op het triglyceridengehalte (TG).

Triglyceride is een vetachtige stof die in het bloed voorkomt en nauw verbonden is met cholesterol. Triglyceriden zijn nodig als bron en opslagplaats van energie in het lichaam. Een overmaat hiervan kan echter schadelijk zijn en het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

Tip voor wie alvast meer knoflook op het menu wil: voeg verse teentjes, gehakt of geplet, toe aan jouw maaltijden. Of, strooi fijngesneden knoflook over zomerse dips en spreads.

Bron: GVA

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht