ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

"Alle daders zijn gepakt en zullen gestraft worden," zei Poetin in een toespraak

Maar hijzelf loopt nog vrij rond…
door Tsenne Kikke - zondag 24 maart 2024 18:57

Op 7 maart plaatste de Amerikaanse ambassade in Moskou, net als de ambassades van zes andere westerse landen, een waarschuwing op haar website dat ze “berichten opvangt dat extremisten plannen hebben om grote bijeenkomsten in Moskou als doelwit te kiezen, waaronder concerten. Amerikaanse burgers wordt geadviseerd om de komende 48 uur grote bijeenkomsten te vermijden.”

Die waarschuwing kwam er vlak nadat Russische veiligheidsdiensten verklaard hadden dat ze een terreuraanslag op een synagoge door een cel van de Afghaanse tak van Islamitische Staat hadden verijdeld.

Vladimir Poetin noemde de Amerikaanse waarschuwing over een nakende terroristische dreiging toen “ronduit provocerend”. Hij sprak over “regelrechte chantage” en een “poging om onze samenleving te intimideren en te destabiliseren.”

Nochtans openden vier aanvallers in camouflagepakken in de Crocus City Hall, een concertzaal in een winkelcentrum langs de stadsring van Moskou, het vuur. Beelden toonden aan hoe er eveneens een zware brand uitbrak. Het vuur ontstond nadat de schutters explosieven lieten afgaan en brandbare vloeistof verspreidden. De hele voorgevel van het gebouw is in vlammen opgegaan en het dak is grotendeels ingestort. Het enige dat overbleef zijn verkoolde ijzeren steunbalken en de stalen frames van honderden stoelen. Tussen het puin wordt verder gezocht naar mogelijke slachtoffers. Het kan nog dagen kan duren voordat het hele complex is doorzocht.

De immense tol van onzinnige oorlogen...

- Via een bericht op Telegram eiste de terreurgroep IS de aanslag op. Mogelijk ging het om een actie uitgevoerd door ISKP (Islamitische Staat in de Khorasan Provincie, een vertakking van Islamitische Staat). Die heeft als doel een kalifaat op te richten in Centraal-Azië, onder meer in Iran, Afghanistan, Tadzjikistan en Oezbekistan. Volgens die groep kadert de aanslag "in de oorlog die gaande is tussen IS en landen die de Islam bestrijden".

Feit is dat oorlogen, maar ook godsdiensten die kloven scheppen, wereldwijd netwerken van 'halsstarrige gelovigen', verzets-' en 'vrijheidsstrijders' creëren, die eerder 'terroristen' worden genoemd. Zo hebben eergisteren vier van hen onder het uiten van de leuze "Allahoe akbar!" een aanslag in bovengenoemd concertzaal gepleegd, die aan minstens 137 meest onschuldige mensen het leven heeft gekost. Verder zouden er al zeker 146 gewonden zijn gevallen.

Tussen haakjes: Naast jihadistische groeperingen zoals IS beschouwt Rusland een aantal Oekraïense tegenstanders en leiders als extremisten en terroristen. Deze maand voegde het ook de 'Internationale LGBT-beweging' toe aan de lijst van terroristische organisaties die is opgesteld door de Russische bevoegde diensten.

Ook tussen haakjes: Oekraïne en Rusland hebben sinds het begin van de oorlog een duizelingwekkend aantal troepen verloren. Nu het tegenoffensief van Kiev aanhoudt, blijven de aantallen militairen die dagelijks sneuvelen hoog en bovendien stuwt een gebrek aan snelle medische zorg de tol nog verder omhoog. De Verenigde Staten schatten dat er al bijna een half miljoen Oekraïense en Russische soldaten gedood of verwond zijn. In elk geval zijn er sinds 24 februari 2022 al zeker tienduizend burgers omgekomen. Het merendeel stierf door Russische luchtaanvallen, maar ook mijnen en vuurgevechten eisten slachtoffers.

En, zonet nog las ik dat volgens het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid sinds het begin van het Israëlische offensief in de Gazastrook al 32.226 mensen gedood zijn. Alleen al de voorbije 24 uur kwamen er minstens 84 mensen om het leven. Nog eens 74.518 personen zijn sinds 7 oktober gewond geraakt. Maar, misschien ben ik volgens jou onterecht aan het afdwalen...

- Na een klopjacht werden de vier aanslagplegers opgepakt. Die werden in de provincie Brjansk gearresteerd en zouden op weg zijn geweest naar Oekraïne, waar ze zogezegd contacten hadden. Kiev ontkende meermaals dat het ook maar iets met de aanslag te maken heeft. Ook de VS zeggen geen aanwijzingen in die richting te zien. Naast die vier zijn er nog 7 andere verdachten opgepakt.

Kortom: Oorlogen brengen nu eenmaal soldaten, extremisten, vrijheidsstrijders, terroristen, en andere 'verantwoorde' moordenaars op de been.

"Alle daders zijn gepakt en zullen gestraft worden," zei Poetin, terwijl ik me afvraag wanneer mensen zoals hem worden afgestraft.

Anderzijds is hij ook maar een doodgewone mens met z'n plusjes en minnetjes en een speelbal van onzichtbare krachten. Het énige dat wij kunnen doen, is toekijken - en, betweters zijnde: over al het wereldgebeuren met eigen meningen rondlopen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht