ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een nucleaire oorlog tussen de VS en Rusland zou de aarde 10 jaar lang in duisternis hullen

Niemand wenst een kernoorlog.
door Tsenne Kikke - vrijdag 22 maart 2024 6:25

Reeds in 2007 waarschuwde Vladimir Poetin het Westen aangaande de rampzalige dingen die toen al geruime tijd in de lucht hingen - en, in juni 2016 herhaalde hij zich.

Zo plaatste ik op zaterdag 22 augustus 2022 daarover de blog, getiteld: 'Het is alsof niemand mag weten dat er misschien een nieuwe wereldoorlog op komst is'.  

Indien je wil aanhoren wat Poetin in 2016 zei, moet je onderstaande videoclip even (opnieuw) beluisteren...

Welke gevolgen kan een nucleaire oorlog voor ons hebben?

Natuurlijk zit niemand op een kernoorlog te wachten. Toch niet zoals je op een bus of een tram wacht. Toch hebben verschillende landen zwaar geschut klaarliggen; dit, voor het geval de spanningen hoog zouden oplopen. De Verenigde Staten en ook Rusland beschikken bijvoorbeeld over atoombommen en kernwapens. Maar, wat zal er van de aarde overblijven als ze in een nucleaire oorlog worden ingezet?...

Roetdeeltjes

Onderzoekers besloten in een studie uit te zoeken wat er zou gebeuren als de Verenigde Staten en Rusland hun huidige nucleaire arsenalen in een oorlog zouden inzetten. En de uitkomst is redelijk verontrustend. De nucleaire explosies zouden namelijk grote branden veroorzaken. En door deze branden komen er in de bovenste troposfeer en in de lagere stratosfeer zo’n 150 Tg roetdeeltjes terecht. Dit zal vervolgens rampzalige gevolgen hebben voor onze planeet. Want, grote hoeveelheden roetdeeltjes zullen al het zonlicht tegenhouden en een nucleaire winter veroorzaken, met alle gevolgen van dien.

Nucleaire winter

Volgens de onderzoekers zouden deze grote hoeveelheden fijnstof dus een wereldwijde nucleaire winter veroorzaken. De roetdeeltjes zullen binnen enkele weken door de wind over de hele wereld worden geblazen. Hierdoor wordt het zonlicht tegengehouden waardoor het erg donker en bovendien behoorlijk koud zal worden. De gemiddelde oppervlaktetemperatuur zou volgens de onderzoekers met meer dan 8 graden Celsius dalen. Dit betekent, dat de temperatuur in grote delen van het noordelijk halfrond in de zomer onder het vriespunt komt te liggen.

Omstandigheden

De omstandigheden op onze planeet zullen dus verre van prettig zijn. Het zal het klimaat op aarde volledig veranderen, waardoor ook het ritme van moessons en El Niño’s in de war wordt geschopt. Zo’n nucleaire winter kan er bovendien voor zorgen dat er minder planten groeien. Dit kan leiden tot voedselschaarste bij zowel mens als dier. En van al deze gevolgen zijn we niet zo gemakkelijk af. De onderzoekers voorspellen dat een nucleaire oorlog het leven op aarde voor tientallen jaren zal teisteren. Zo gaat het zeker zeven jaar duren voordat het zwarte gordijn dat over de aarde hangt een beetje begint weg te trekken. In totaal zal de aarde 10 jaar lang in duisternis gehuld zijn. Pas daarna zal de aarde weer de hoeveelheid licht opvangen van vandaag de dag.

Al met al concluderen de onderzoekers dat een aanval met kernwapens nagenoeg een suïcidale actie is, omdat een nucleaire oorlog desastreuse gevolgen zal hebben voor onze planeet. Om nog maar te zwijgen over de torenhoge stralingsniveaus die leven op aarde misschien wel helemaal onmogelijk maken.

Bron: Scientias

Nawoord

Volgens gangbare wetenschappelijke inzichten is de Aarde ongeveer 4,56 miljard jaar geleden gevormd door accretie van materiaal uit de zonnenevel. Anders gezegd: wat is  een jaar voor de Aarde? Indien je weet dat sinds mensenheugenis oorlogen altijd hebben bestaan, dat je het destructieve karakter van de mens kent, en dat geschiedenis zich onvermijdelijk herhaalt, kan je misschien beseffen dat een Derde Wereldoorlog hoogstwaarschijnlijk even onvermijdelijk is.

Wanneer die zal plaatsgrijpen, weet niemand. De een of andere godheid misschien, doch die kan er toch niets aan verhelpen. Maar nogmaals: wat is - in een wereld waarin alles gebeurt - een jaar voor de Aarde en de planeten die haar besturen?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht