ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Oppenheimer was de grote winnaar…

'Oppenheimer' verschijnt op 22 maart op Netflix!
door Tsenne Kikke - donderdag 14 maart 2024 18:58

J. Robert Oppenheimer was een Amerikaans theoretisch natuurkundige en een van de sleutelfiguren in de ontwikkeling van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werd geboren op 22 april 1904 en studeerde aan de Harvard University en de Universiteit van Göttingen in Duitsland voordat hij professor werd aan de Universiteit van Californië, Berkeley.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde hij een centrale rol in het 'Manhattan Project', het geheime programma van de Amerikaanse overheid om de eerste atoombommen te ontwikkelen. Hij werd benoemd tot wetenschappelijk directeur van het 'Los Alamos Laboratorium' in New Mexico, waar hij leiding gaf aan een team van wetenschappers en ingenieurs om die bommen te ontwerpen en te bouwen. De succesvolle test van de eerste atoombom, met codenaam 'Trinity', vond plaats op 16 juli 1945.

Na de oorlog werd Oppenheimer een belangrijke voorstander van internationale controle op kernwapens en uitte hij zijn bezorgdheid over de gevaren van nucleaire proliferatie. Tijdens het McCarthy tijdperk kreeg hij echter te maken met kritisch onderzoek en controverse vanwege zijn vroegere banden met linkse organisaties en personen. In 1954 werd hem zijn veiligheidsmachtiging ontnomen door de Commissie voor Atoomenergie; dit, na een hoorzitting die veel publiciteit kreeg.

Ondanks zijn latere strijd wordt Oppenheimer algemeen beschouwd als een van de meest briljante natuurkundigen van de 20e eeuw en wordt hij herinnerd voor zijn bijdragen aan zowel de theoretische natuurkunde als de ontwikkeling van kernwapens. Hij stierf op 18 februari 1967.

Nadat je dit gelezen hebt, is het bijna niet te geloven...

... dat er over hem een film werd gemaakt die onlangs de meeste Oscars in de wacht sleepte. Het drama over het Manhattan-project, dat de eerste atoombom ontwikkelde, won maar liefst zeven beeldjes, waaronder de prijs voor beste film. Regisseur Christopher Nolan werd bekroond als beste regisseur, en acteurs Cillian Murphy en Robert Downey jr. wonnen de prijzen voor beste mannelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol.  

'Oppenheimer' werd afgelopen jaar al massaal bekeken in de bioscoop. In Nederland trok hij al meer dan een miljoen bezoekers aan. Deze film, met een duurtijd van een drietal uurtjes, verschijnt op 22 maart op Netflix en zal hem dan ook bekijken... Jij ook?

Kan kwantummechanica ooit het bestaan van Werelden 48, -24, -12- en -6 beter verklaren?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht