ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Koppel aangehouden voor 'smokkel' nadat ze drie steentjes meenamen uit Turkije

Soms is een gewaarschuwd persoon er 10 waard…
door Tsenne Kikke - maandag 18 september 2023 17:31

De Antwerpenaren Kim en Warre wilden drie stenen vanop vakantie in Turkije naar huis meenemen om er hun aquarium mee te versieren. Turkije verdenkt hen nu van 'smokkel van archeologische artefacten'.

Ze werden op de luchthaven van Antalya opgepakt en zitten sinds zaterdagavond in Turkije vast. Dat gebeurde nadat luchthavenpersoneel hun vroeg of ze zout of mineralen hadden meegenomen. "Ik zei van niet, maar vertelde wel dat er een aantal stenen in onze koffer zaten. Die nemen we vaker mee als decoratie voor mijn aquarium," vertelde Warre aan VRT NWS. Meteen werden ze meegenomen naar een politiekantoor op de luchthaven, en niet veel later naar een politiebureau in de stad.

Gevonden tussen afval

"De volgende dag moest mijn vriendin het gaan uitleggen voor de rechter," ging Warre verder. "Waarom Kim dat wel moest doen en ik niet, weet ik niet, maar ze mag het land niet meer verlaten. Ze is aangeklaagd voor de smokkel van drie archeologische stenen."

"Het is niet dat we een stuk tempel hebben meegenomen, het gaat om kleine stenen," verdedigde het koppel zich. "Eén van de stenen vonden we in een steegje vol afval, de twee andere steentjes op het strand. Het ligt er vol van."

Het is niet duidelijk hoe het nu verder moet voor Kim. Volgens VRT NWS moeten ze zich elke maandag melden op het politiekantoor. "Ik moet ook een advocaat zoeken. Hoe duurder, hoe beter, zeggen ze hier."

Ten strengste verboden

Het koppel kwam met hun verhaal naar buiten om anderen te waarschuwen. Kim en Warre hebben daadwerkelijk iets gedaan dat niet mag. Dat valt ook te lezen op de website van Buitenlandse Zaken: "Het is ten strengste verboden antiquiteiten, ter plaatse gevonden mineralen of voorwerpen (stenen bijvoorbeeld), zelfs al vertonen deze geen enkele cultuur-historische waarde, te exporteren. Zware sancties zijn hieraan verbonden (waaronder: zware boetes en gevangenisstraffen van 10 tot 20 jaar)."

Bron: Metrotime.be

Nabericht 25/9/2023: Volgens Turkse media concludeerden die experts – verbonden aan het oudheidkundig museum van Antalya – dat de drie stenen “vanwege hun kwaliteiten” wel degelijk archeologische artefacten zijn, die door de wet zijn beschermd.

Nabericht 27/10/2023: Kim mag na anderhalve maand naar huis.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht