ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ancient Apocalypse: gebaseerd op feiten, of fictie?

Heb jij die reeks al bekeken?…
door Tsenne Kikke - donderdag 15 december 2022 20:17

Wat is feit en wat is fictie?

'Ancient Apocalypse' is een 8-delige Netflix-serie. Daarin wil Graham Hancock, op basis van nieuwe en bestaande archeologische sites, het bewijs leveren dat er voor de ijstijd nog een hoogstaande civilisatie bestond.

Hancock gelooft ook echt dat die geavanceerde beschaving - verantwoordelijk voor concepten als wiskunde, architectuur en landbouw - ongeveer 12.000 jaar geleden werd weggevaagd, en wel in een gigantische vloed die werd veroorzaakt door meerdere komeetinslagen. Daarvan zijn er overal waar je kijkt tekenen, zegt hij. Om dit te bewijzen gaat hij er een hele televisieserie lang her en der naar op zoek.

Hancock reist, onder andere, naar Malta, naar Mexico, naar Indonesië en naar de VS, puur om te kijken naar overblijfselen van oude structuren teneinde zijn theorie te bewijzen.

Zo heeft hij het dus over een intelligente levensvorm die in een hagelbui van komeetvuur explodeerde. Niets zegt dat we Hancock's theorie zonder meer moeten verwerpen. Want als hij gelijk heeft, zou alles wat we momenteel over onszelf weten, drastisch veranderen. Anderzijds mogen we zijn mengelmoes van mysteries en toevalligheden zeker niet zomaar als ware feiten beschouwen. Laat jouw logica dus primeren.

Als je een open geest hebt voor wat Graham Hancock in 'Ancient Apocalypse' probeert uit te leggen, dan zou de show voor jou zowel fascinerend als onderhoudend kunnen zijn. De spectaculaire cinematografie, aangevuld met een dramatische soundtrack, kan jou het gevoel geven dat hij het wel degelijk over vaststaande feiten heeft. Maar wie beter luistert, beseft dat Hancock, zelfs na al die tijd en onderzoek, inderdaad nog steeds speculeert en theoretiseert, met aannames die niet gemakkelijk te bewijzen of te weerleggen zijn.

Als hij het bijvoorbeeld heeft over de basaltzuilen die verspreid liggen rond de Gunung Padang site, zegt hij dat ze "duidelijk" door mensen zijn uitgesneden. Maar hoe en waarom is het zo duidelijk? De rechte lijnen? Een bepaald patroon of vorm die herhaalbaar was? Hij zegt het niet echt. In feite speculeert hij niet eens over welk gereedschap deze oude samenleving gebruikte om deze kolommen te maken of te vervoeren naar de site, alleen: dat ze dat deden.

En wanneer hij op het idee komt dat deze beschaving werd gedood door dezelfde grote overstroming die andere culturen en religies in de loop der millennia hebben beschreven, gaat hij meer uit van gefundeerde gissingen dan van bewijzen en feiten. Wel zegt hij daarbij dat "de manier waarop archeologie werkt, is dat er weerstand tegen elk nieuw bewijs zal blijven bestaan..."

Aanhoor Kayleigh Gallagher, eigenares van 'Radio Apocalypse' - want, zij heeft de gehele reeks bekeken. Echt interessant, zelfs indien je de Netflix-serie niet hebt gezien...

Ancient Apocalypse, Fact Or Fiction? Episode 1

Ancient Apocalypse, Fact Or Fiction? Episode 2

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, via een aankoop, bijvoorbeeld, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht