ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Amerikaanse inlichtingendienst schat dat Rusland bijna 90 procent van troepen verloren is…

… sinds begin oorlog.
door Tsenne Kikke - woensdag 13 december 2023 20:51

In een openbaar gemaakt rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst staat dat de oorlog in Oekraïne bijna 315.000 doden en gewonden heeft gekost aan Russische kant, oftewel: bijna 90 procent van het personeel toen Rusland in februari 2022 Oekraïne binnenviel. Deze verliezen zouden bovendien de militaire modernisering van Rusland met 18 jaar hebben vertraagd.

Van de 360.000 manschappen, die Oekraïne zijn binnengedrongen, heeft Rusland er op het slagveld 315.000 verloren. Volgens het rapport zijn daarnaast ook nog eens 2.200 van de 3.500 tanks verloren gegaan. 4.400 van de 13.600 infanteriegevechtsvoertuigen en gepantserde personeelsvoertuigen zijn ook vernietigd, een verliespercentage van 32 procent.

Zo betreurde een Russische soldaat de verliezen in Oekraïense stad Avdiivka: “We zijn met 70 toegekomen, nu zijn we nog maar met 14...”

“Eind november verloor Rusland meer dan een kwart van zijn voorraden grondtroepenuitrusting van voor de invasie”, klinkt het in het rapport. “Dit heeft de complexiteit en omvang van de Russische offensieve operaties verminderd, die er sinds begin 2022 niet in zijn geslaagd om grote overwinningen te boeken in Oekraïne.”

Ondanks de zware verliezen is Rusland erin geslaagd om zijn oorlogsinspanningen staande te houden. “De omvang van de verliezen heeft Rusland gedwongen om buitengewone maatregelen te nemen om zijn gevechtscapaciteit op peil te houden. Rusland heeft eind 2022 een gedeeltelijke mobilisatie van 300.000 manschappen aangekondigd en heeft de voorwaarden versoepeld waardoor rekrutering van veroordeelden en oudere burgers is toegestaan”, aldus een bron die op de hoogte is van het rapport. Daarnaast besloot Rusland om oudere uitrusting uit het Sovjettijdperk te gebruiken aan het front.

Volgens Russische functionarissen is deze westerse schatting van het aantal Russische slachtoffers sterk overdreven en zijn bijna altijd de Oekraïense verliezen onderschat, die volgens de functionarissen enorm hoog zijn.

Ondanks de zware verliezen aan manschappen en materieel is de Russische president Vladimir Poetin vastberaden om door te zetten. Een lang verwacht Oekraïens tegenoffensief stagneerde in de herfst waardoor Amerikaanse functionarissen vermoeden dat het onwaarschijnlijk is dat Kiev de komende maanden grote winst zal boeken.

Bron: HLN

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht