ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Oekraïne vielen er opnieuw enkele doden…

Elf doden in Oekraïne na Russische aanval met raketten en drones
door Tsenne Kikke - donderdag 26 januari 2023 18:29

De Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne duurt nu al meer dan elf maanden. Sinds oktober viseert het Russische leger met raketten en drones voornamelijk de energievoorziening.

Bij een nieuw offensief op Oekraïne heeft Rusland volgens Kiev vandaag 55 raketten afgevuurd én een twintigtal zogenaamde kamikazedrones ingezet. Van de raketten kon 85 procent worden onderschept, verklaarde de Oekraïense opperbevelhebber Valerij Zaloezjnyj, en geen enkele drone geraakte op zijn bestemming. Het Russische leger zette ook twee hypersonische Kinzhal-raketten in, die niet door de luchtafweer konden worden tegengehouden. Wel kwamen er minstens elf mensen om het leven en elf anderen raakten gewond.

Volgens Herman Haloesjtsjenko, de Oekraïense minister van Energie, werden meerdere installaties van de energie-infrastructuur getroffen, waardoor de stroom uitviel. Vooral in de regio’s van Kiev, Vinnytsia en Odessa zou de situatie ernstig zijn.

In een interview op de Britse televisiezender 'Sky News' herhaalde Volodymyr Zelensky dat hij onderhandelingen met Rusland afwijst. Gesprekken zijn enkel mogelijk als Rusland zijn soldaten terugtrekt uit Oekraïne, zijn fout toegeeft en er mogelijk een nieuwe leider komt in Moskou.

Hij erkende dat de Oekraïense troepen zowel in het zuiden als in het oosten van het land onder druk staan. De Russische troepen vielen aan zonder ook maar ergens rekening mee te houden. "Het zijn buitengewone aantallen. Het kan ze niet schelen," aldus president Zelensky. "Aan hun kant zijn er duizenden doden, maar ze gooien er gewoon mensen in..."

... alsof hij niet juist hetzelfde doet. Het probleem is ook dat zowel Zelensky als Poetin - wat dodencijfers betreft - niet te vertrouwen zijn. Waarschijnlijk zijn er in beide kampen al meer dan 50.000 mensen gestorven. Dus, mensen die vandaag nog zouden hebben geleefd indien beide leiders reeds in 2014 beter met elkaar hadden overeengekomen door, bijvoorbeeld, het afsluiten van compromissen. Maar, wie staat daar vandaag de dag nog - behalve de overledenen - eventjes bij stil?

Over relativiteit gesproken...

En, natuurlijk zullen tienduizenden de 50.000 aanvullen: het zal jouw kind maar wezen. Toegegeven: niet vergelijkbaar met het aantal doden tussen 1939 en 1945. Toen vielen er wereldwijd naar het schijnt 60 tot 72 miljoen dodelijke slachtoffers.

"Dood is geen avontuur voor hen die er oog in oog mee staan."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht