ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Veganistische influencer sterft nadat ze jaren enkel en alleen fruit at

Hoe gezond zijn sommige diëten?
door Tsenne Kikke - zaterdag 5 augustus 2023 18:45

Vegan 39-jarige influencer Zhanna Samsonova, op sociale media eerder bekend als 'Zhanna D’Art' en ‘rawveganfoodhef’, is overleden. De vrouw leefde op een extreem dieet, voornamelijk bestaande uit fruit, en had al meer dan zes jaar geen water meer gedronken.

Tien jaar lang volgde Zhanna Samsonova een rauw plantaardig dieet. Enkele jaren geleden ging ze voor een nog extremer dieet dat bestond uit groenten fruit, zonnebloempitten, fruitsmoothies en sappen. “Ik eet simpel voedsel. Ik hou ervan om mijn eigen recepten te creëren en anderen te inspireren om gezonder te eten”, aldus de influencer op sociale media. Het was een levensstijl die ze graag ook online deelde met haar meer dan 16.000 volgers op Instagram. Daar deelde ze filmpjes over haar lievelingsfruit, recepten en tips voor wie ook over wilde schakelen naar het rauwe dieet.

“Ik heb dit niveau pas bereikt na vijf jaar op een volledig rauw veganistisch dieet. Ik zie mijn lichaam en geest elke dag transformeren. Ik hou van mijn nieuwe ik en grijp nooit meer terug naar de gewoontes die ik vroeger gebruikte”, vertelde ze over haar ervaring. Ze beweerde ook dat ze er jonger uitzag dan haar vrienden dankzij haar dieet: “Ik voel me erg verdrietig als ik de meeste van mijn leeftijdsgenoten zie. Door junkfood zien ze er veel ouder uit dan hun leeftijd”.

De vrouw, die volgens haar vrienden een eetstoornis had, werd in de laatste weken van haar leven zo zwak van haar dieet dat ze praktisch aan haar bed gekluisterd was. De influencer was al zeventien jaar door Azië aan het reizen en zou daar ook volgens haar moeder gestorven zijn aan een 'cholera-achtige' infectie die verergerd werd door haar extreem restrictieve eetpatroon. Haar vrienden zouden nog gesmeekt hebben dat ze een arts zou raadplegen, maar ze weigerde.

“Ik heb zeven jaar lang toegekeken. Toen ik ze in Sri Lanka opnieuw zag, was ik verbaasd dat ze nog steeds kon bewegen”, vertelde vriendin Olga Chernyaeva aan de Russische krant 'Novye Izvestia'. “Ik probeerde met haar te praten, haar te overtuigen om hulp te zoeken bij artsen, testen te doen. Ik liet haar naar haar lichaam kijken in de spiegel, op foto’s. Maar haar overtuigen was onmogelijk.”

Samsonova overleed uiteindelijk op 21 juli op de afdeling intensieve zorgen van een ziekenhuis in Maleisië. De officiële doodsoorzaak is nog niet vastgesteld omdat haar familie haar lichaam probeert terug te krijgen naar Rusland, waar haar familie leeft.

Bron: GVA

Het zoveelste mogelijke 'bewijs' van hoe het brein zijn verlengsel, zijnde: het lichaam, kan beïnvloeden. devil Het hoofdprobleem is, dat de gewone mens het niet snapt, noch beseft, noch aanvaardt. Feit is daarbij wel dat men met de ogen niet zien kan, en met de oren onmogelijk kan horen. Begrijp je het?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht