ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sinéad O’Connor overleden op 56-jarige leeftijd

Blijkbaar heeft ze de zelfdoding van haar zoon nooit kunnen verwerken.
door Tsenne Kikke - woensdag 26 juli 2023 20:01

“Het is met grote droefheid dat we het overlijden van onze geliefde Sinéad aankondigen. We zijn er kapot van en vragen om privacy in deze zeer moeilijke tijd,” klonk de verklaring van O’Connors familie.

In 2007 liet O'Connor in een aflevering van de Oprah Winfrey Show weten dat ze vier jaar eerder de diagnose bipolaire stoornis had gekregen en met zelfmoordneigingen te kampen kreeg.

Het overlijden van de zangeres komt een jaar nadat haar 17-jarige zoon Shane in januari 2022 zelfmoord pleegde; dit, nadat hij uit de instelling ontsnapte waar hij voor mentale problemen werd behandeld. Na die dood bekeerde Sinéad zich in 2018 tot de islam en veranderde ze haar naam naar Shuhada Sadaqat.

Ze was sinds kindsbeen af een echte rebel

Ze was acht toen haar ouders na een moeizaam huwelijk gingen scheiden en het gezin daarbij in tweeën werd gesplitst. O'Connor bleef in eerste instantie bij haar moeder wonen, maar na vier jaar trok ze bij haar hertrouwde vader in. Maar op haar vijftiende werd O'Connor op een tuchtschool geplaatst waar ze haar muzikale kwaliteiten ontwikkelde.

Reeds in 1991 vertelde O'Connor aan Rolling Stone: "Het is niet zo dat ik 's ochtends opstond en zei: 'Oké, laten we een nieuwe controverse beginnen'. Ik doe niets om problemen te veroorzaken. Het is gewoon zo dat wat ik doe natuurlijk problemen veroorzaakt. En dat vind ik prima. Ik ben er trots op een herrieschopper te zijn."

Religie en spiritualiteit kenmerkten haar leven. Op de rug van haar hand was "de leeuw van Juda zal elke keten breken" getatoeëerd, en op haar borst stond een grote tattoo van Jezus. Op haar nek stond: "alle dingen moeten voorbijgaan", nog een bijbels citaat.

Na een acapella uitvoering van Bob Marley's 'War' keek ze naar de camera en zei: "vecht tegen de echte vijand", een protest tegen de katholieke kerk waarbij ze een foto, waarop de paus afgebeeld stond, verscheurde. Het incident resulteerde in een levenslang verbod voor haar door omroep NBC en protesten tegen haar in de VS. "Ik heb er geen spijt van dat ik het heb gedaan. Het was briljant," zei ze in een interview met de New York Times in 2021.

Hoe heilzaam zijn bepaalde therapieën?...

Mensen kunnen zeer veel dingen laten, behalve hun lijden... Op 17 juli jongstleden; bijvoorbeeld, tweette O’Connor nog over hoe moeilijk ze het had met Shane's overlijden : “Sinds zijn overlijden leef ik als een ondood nachtwezen. Hij was de liefde van mijn leven, het licht van mijn ziel.”

O'Connor was viermaal getrouwd geweest en kreeg vier kinderen. Ze laat dus nog twee zonen en een dochter na: Jake (36), Roisin (28) en Yeshua (17).

'Nothing Compares 2 U' uit 1990

Prince: 'Nothing Compares 2 U' uit 1983

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht