ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Veronderstel eventjes dat je een lichaam hebt, maar het niet bent…

… wie of wat zou je dan wél zijn?
door Tsenne Kikke - maandag 23 januari 2023 1:13

Beste eclecticus,

We zouden kunnen stellen dat elke mens bewust of onbewust met de een of andere hersenkronkel rondloopt, maar sommigen onder ons hebben er meer dan één.

De 33-jarige Sarah Gray uit Australië, bijvoorbeeld, gaat als dokteres en model door het leven. Daar is niets verkeerd mee, maar ze is eveneens een behoorlijke fan van tatoeages. De eerste liet ze zetten toen ze 16 jaar oud was. Nu staat bijna haar hele lichaam vol.

Natuurlijk rechtvaardigt ze zichzelf daarvoor, komt op voor iedereen die eveneens tattoos heeft, en bindt de strijd aan met de vele vooroordelen. “Tatoeages maken je geen slecht mens. Wie dat denkt, laat zich leiden door zijn of haar onbewuste vooroordeel. Het zegt niets over wie ik ben als persoon. Ik ben gewoon volop mezelf. We moeten diversiteit en creatieve zelfexpressie actief aanmoedigen. We zijn niet geboren om schapen te zijn", liet ze weten aan de 'Daily Star'.

Met "tot jouw ware Zelf uitgroeien", wordt eigenlijk wel iets totaal anders bedoeld. Feit is wel dat ze daarmee niet beter of slechter is dan wie dan ook. Ook patiënten vinden het vaak geen enkel probleem. "Doorgaans is het juist een leuke manier om het gesprek op gang te krijgen wanneer ik iemand voor het eerst ontmoet," beweerde ze.

Op straat wordt ze weleens scheef bekeken - of, in openbare plaatsen geweigerd. Maar gelukkig zijn ook haar collega’s zeer begripvol voor haar keuze. “Ze laten mijn werkethiek en medeleven voor zich spreken. Met iemand die een negatief oordeel vormt aan de hand van mijn uiterlijk, zou ik sowieso al niet kunnen samenwerken… Ik ben gewoon volop mezelf en niemand zou het gevoel moeten hebben te moeten veranderen, gewoon om het te kunnen maken in het leven”, besloot ze.

Op dat laatste punt heeft ze groot gelijk. Waarom wijzigingen aan jezelf aanbrengen indien je echt gelukkig bent met dat zelf? Ikzelf (ver)oordeel haar niet op een negatieve manier: zij is wie zij is - en, als ze anders kon zijn, was ze nu anders. Anderzijds is ze - product zijnde van haar eigen verleden en verbeeldingswereld - dermate met haar lichaam vergroeid dat de kans om aan een innerlijk zijn te werken praktisch nihil is. Waarom ten slotte zou ze dat nu nog gaan 'doen'?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht