ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Orion-capsule Orion deelde foto’s van onze Maan

Ditmaal: van de achterkant…
door Tsenne Kikke - vrijdag 25 november 2022 4:21

Enkele dagen geleden scheerde het ruimteschip Orion van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA met succes voorbij de achterzijde van de Maan; een zijde, die we normaliter nooit te zien krijgen. Om die reden viel toen het contact met NASA even weg. De capsule kon aan een snelheid van 7.700 kilometer per uur tot een afstand van 130 kilometer naderen en maakte er vervolgens enkele beelden van.

Orion maakt deel uit van de onbemande Artemis 1-missie; een missie, bedoeld om alle systemen te testen. De volgende Artemis-vlucht staat voor 2024 gepland. Dan moet het ruimteschip met vier mensen aan boord rond de Maan vliegen. Rond 2025 moeten mensen weer voet op de Maan zetten, voor het eerst sinds 1972.

De Orion bestaat uit twee compartimenten. In het voorste Amerikaanse deel komen later de astronauten te zitten. Het achterste deel, dat voor energie en voortstuwing zorgt, is door Europa ontwikkeld.

De beelden tonen niet enkel de Orion en de Maan, maar in de verte ook de Aarde. En, ja hoor! Het is duidelijk te zien dat het een platte schijf is!!! :-)
 

Bekijk het moment waarop Artemis 1 werd gelanceerd... Toch knap te zien tot wat de mens in staat is, hé! Enig idee over welke 'mens' hier sprake is? Ik bedoel: over zij die tot de 99% van de wereldbevolking behoren?

Vanuit de 'luie zetel' live beelden bekijken?...

De Maan vangt veel ruimtepuin voor ons op. De kraters gezien van meteorieten die de Aarde hadden kunnen bereiken? Wel heeft onze Aarde godzijdank een atmosfeer; een iets, dat bij de Maan ontbreekt.

Het spijtige is bij deze Artemis 1-missie is dat de kleine Japanse maanlander het maanoppervlak niet haalde. Trackers van het Omotenashi-maanruimtevaartuig konden het wankele signaal niet op tijd oppikken voor die geplande maanlanding.

Het primaire doel ervan was om de technologieën en baanmanoeuvres waarmee een kleine lander op de maan had kunnen landen te testen, terwijl zijn systemen - inclusief stroom-, communicatie- en voortstuwingssystemen - intact bleven. Dat testen kon helpen bij de ontwikkeling van soortgelijke kleine landers die in de toekomst andere planeten kunnen verkennen. Het ruimtevaartuig had ook de stralingsomgeving buiten een lage baan om de Aarde kunnen meten en gegevens verstrekken die hadden kunnen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën om de blootstelling aan straling voor menselijke verkenning te beheersen. Maar ja, van niets daarvan is momenteel sprake. Volgende keer beter, misschien.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht