ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Hoe leugens als waarheden worden gepromoot

Hoe mensen in staat zijn andere verbeeldingswerelden te kunnen beïnvloeden…
door Tsenne Kikke - woensdag 9 december 2020 23:09

Indien je een leugen meermaals herhaalt, wordt het jouw waarheid. Zo lopen er veel menstypen met zulke onware 'waarheden' rond. Haim Eshed is één van die onbewuste 'leugenaars' die deze week zelfs het nieuws haalde.

Och, hij moest wel, omdat hij een boek over zijn meest groteske leugen had gepubliceerd, en die dus moest promoten. In elk geval zal het bij aliens-believers zeer goed in hun reeds bestaande onvruchtbare aarde vallen. Sommige ervan zijn dermate sterk in het liegen, dat ze bij hoog en laag durven zweren dat ze een ufo, of een alien hadden gezien, of zelfs door aliens werden ontvoerd. Sommige, schreef ik - want, de meerderheid gaat voort op wat anderen schreven of vertelden.

Die Haim Eshed is momenteel 87 jaar oud. Misschien een beetje seniel geworden, maar ooit was hij 30 jaar lang het hoofd van het Israëlische ruimtevaartprogramma. Nu beweert hij dat de buitenaardse 'Galactische  Federatie' al jarenlang in contact zou staan met Israël en de VS. Maar het wordt geheim gehouden om hysterie te voorkomen; dit, zolang totdat de mensheid er klaar voor is.

De 87-jarige gaf verder beschrijvingen over wat voor soort afspraken er precies werden gemaakt tussen de aliens en de VS, teneinde samen 'het weefsel van het universum' te onderzoeken en het beter te kunnen begrijpen. Deze samenwerking omvat een geheime ondergrondse basis op Mars, waar er zich momenteel zowel Amerikaanse astronauten evenals buitenaardse wezens bevinden... En, indien je dit niet gelooft, maakt hij jou in zijn boek andere dingen wijs.

"Als dat waar is," stond er in een Israëlische krant, "dan zou dit samenvallen met de oprichting van de 'Space Force' door de Amerikaanse president Donald Trump: als vijfde tak van de Amerikaanse strijdkrachten."

Trump stond nochtans op het punt om het geheim wereldwijd kenbaar te maken, maar de aliens zouden hem hebben tegengehouden om massahysterie te voorkomen. Dat vertelde Haim Eshed aan de Israëlische krant 'Yediot Aharonot'. Je moet het maar willen geloven, hé! :-)

Te gek voor woorden

En die Amerikaanse astronauten zouden in staat zijn om aldaar met die buitenaardse wezens in een soort van 'esperanto' te kunnen communiceren? Hoe zouden die astronauten er zijn geraakt? En, zijn ze vandaag nog in leven?..., et cetera.

Wat die vermeende ondergrondse basis op Mars betreft, waar denkt die (krankzinnige?) Eshed dat het precies ligt? De noordelijke laaglanden hebben teveel calciumperchloraat, de zuidelijke hooglanden hebben te weinig, en het uithollen van Olympus Mons zou minstens Klasse IV antimaterietechnologie vereisen, die veel te duur zou zijn om voor de opbouw van een onderzoekpost te kunnen rechtvaardigen.

Verstand verloren

De 87-jarige man gaf wel toe dat zijn beweringen allesbehalve alledaags zijn. Op de vraag waarom hij er pas nu voor gekozen had om deze informatie te onthullen, legde Eshed uit dat de timing gewoon te wijten was aan (1) het feit dat het academische landschap is veranderd, en (2) hoe gerespecteerd hij inmiddels in de academische wereld is geworden. Zo zei hij...

 "Als ik vijf jaar geleden - met wat ik vandaag zeg - was afgekomen, zou ik in het ziekenhuis zijn opgenomen. Vandaag de dag praten mensen anders. Tevens heb ik nu niets te verliezen. Ik heb mijn diploma's en onderscheidingen ontvangen, ik word door buitenlandse universiteiten gerespecteerd, waar de trend ook aan het veranderen is."

De opzienbarende uitspraken van Eshed lijken vooralsnog weinig indruk te maken. 'The Jewish Press' de grootste Amerikaanse weekkrant voor de joodse gemeenschap, sloot zelfs niet uit dat de hoogleraar ergens in de afgelopen tien jaar zijn verstand had verloren. "Eshed maakt misschien niet meer zo goed onderscheid tussen realiteit en fictie," stond er in die krant.

Natuurlijk kan je - indien je in zijn uitspraken geloof hecht - over zijn bevindingen meer lezen in zijn boek: 'The Universe Beyond the Horizon'.

Nog iets anders, en dan toch weeral niet...

Vandaag - 9/12/2020 -  gaf het Israëlische ruimteagentschap het nieuws vrij dat in mei 2024 Beresheet 2 naar de Maan zal worden gezonden. Hopelijk doet die het beter dan de vorige - want, op 11 April 2019, met nog een paar honderd meter te gaan, viel de hoofdmotor uit en verloor men alle contact met die maanlander.

Wat dit met al het vorige te maken heeft?...

Wel, om voet op de planeet Mars te kunnen zetten, zouden we miljoenen kilometers moeten afleggen. Mars ligt dus véél te ver van ons verwijderd.

De afstand tot de Maan is, afgerond: 400.000 kilometer. Mars staat op circa 60 miljoen kilometer tot maximaal een kleine 400 miljoen kilometer van de Aarde. In het meest gunstige geval moeten we dus zo’n 150 keer verder dan naar de maan reizen om bij Mars te kunnen komen.

Sondes hebben Mars uiteraard al bereikt, maar de mens is nooit verder gekomen dan de Maan. Toch zijn er momenten dat Mars vele malen dichterbij de Maan is dan op andere momenten. Dit zijn dan ook de mooie gelegenheden om vanaf de Maan naar de rode planeet af te reizen... Natuurlijk moet men achteraf vanaf Mars terug naar de Maan kunnen reizen, en zo meer.

In elk geval wil NASA in 2024 ook terug naar de Maan reizen. Ze rekenen daarvoor op het Space Launch System (SLS). Er komt ook een soort tankstation in de ruimte, om langere ruimtereizen mogelijk te maken, bijvoorbeeld: naar Mars. Om Haim Eshed's ingebeelde astronauten aldaar te kunnen bevoorraden?... :-)

Indien je ooit aan Zelfkennis doet, zal je inzien hoe belangrijk het is om menstypen van elkaar te kunnen onderscheiden, teneinde jezelf beter te kunnen begrijpen. We zijn tenslotte spiegels van elkaar... En, als je één vinger naar de ander wijst, wijs je tezelfdertijd drie vingers naar jezelf toe.

Anders gezegd: indien je een leugen meermaals herhaalt, wordt het jouw waarheid. Zo lopen er veel menstypen met zulke onware 'waarheden' rond. Ooit de vraag 'Wie ben ik?' gesteld?'...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht