ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Hoe simpele stervelingen zich noch immer door religie laten brainwashen…

Russische patriarch Kirill tot reservisten: “Wees niet bang voor de dood!”
door Tsenne Kikke - maandag 26 september 2022 5:44

In Rusland zijn sinds de bekendmaking van de mobilisatie al minstens 2.000 mensen opgepakt die protesteerden tegen de oorlog in Oekraïne en vooral tegen de rekrutering van naar schatting 300.000 reservisten. Velen zonder militaire ervaring, maar ook zieke (onder)officieren én de jongemannen die opgepakt werden bij de betogingen. Anderzijds zijn er duizenden Russen die proberen het land nog te ontvluchten om niet te moeten gaan vechten aan het front in Oekraïne.

De voorzitter van de Federatieraad, het Hogerhuis van het Russische parlement, Valentina Matvijenko, gaf via Telegram aan ervan op de hoogte te zijn dat mannen die ongeschikt zijn, toch worden opgeroepen. "Zulke excessen zijn absoluut onacceptabel. En het is in mijn opinie terecht dat er in de maatschappij scherp op wordt gereageerd," klonk het.

Terwijl in Rusland het protest groeit, heeft de 75-jarige Russisch-orthodoxe patriarch Kirill, een goede vriend van Poetin, zijn zegen gegeven voor de mobilisatie die opnieuw vele duizenden mensen het leven zal kosten.

Patriarch Kirill, de geestelijke leider van de Russisch-orthodoxe kerk, heeft zijn landgenoten na het uitroepen van de (gedeeltelijke) mobilisatie door president Vladimir Poetin op het hart gedrukt niet bang te zijn voor de dood.

"Ga dapper jouw militaire plicht vervullen. En onthoud dat als je jouw leven geeft voor jouw land, je bij God zult zijn in zijn koninkrijk en jou glorie en eeuwig leven wachten," vertelde hij in zijn homilie in het Zachatyevsky-klooster in Moskou.

Volgens hem wordt een persoon "onoverwinnelijk" wanneer er een "sterke dimensie geassocieerd met de eeuwigheid" in hem is, en dan houdt hij op bang te zijn voor de dood. "Geloof maakt een persoon erg sterk, omdat het zijn bewustzijn overbrengt van het dagelijks leven van materiële zorgen, naar de zorg voor de ziel, voor de eeuwigheid," zei hij. "De angst voor de dood drijft namelijk een krijger van het slagveld weg, drijft de zwakken tot verraad en zelfs tot rebellie tegen hun broeders. Maar, waar geloof vernietigt de angst voor de dood."

Ter ondersteuning van de mannen die naar het front worden gestuurd, voegde hij eraan toe dat "de ware gelovige niet onderhevig is aan angst voor de dood."

Ook voor hen, die het oorlogsgeweld willen ontvluchten, had patriarch Kirill een boodschap: "Verraad of rebellie tegen de medebroeders zijn een teken van geloofszwakte."

Je moet het allemaal maar welwillend willen geloven, nietwaar? Gurdjieff beaamde dat de massamens godsdiensten nodig heeft: ze houden hem, onder andere, in het gareel door als politieagenten op te treden. Weet, dat een écht gelovig mens geen vlieg zou kwaad doen en heel zeker geen medemens zou kunnen doden. Wie zei alweer: "Heb jouw vijanden lief!"?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht