ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Alexander Doegin ziet drie scenario's voor het beëindigen van de oorlog in Oekraïne

Volgens Alexander Doegin blijven er drie scenario’s over voor het einde van het huidige conflict.
door Tsenne Kikke - donderdag 22 september 2022 17:18

Poetin: “Er is een zeer belangrijke beslissing genomen, die naar het schijnt niet zo gemakkelijk was. Al onze ondraaglijke, schandelijke offers zijn niet tevergeefs. De staat en het volk staan aan dezelfde kant van de barricades. En aan de andere kant: een absolute vijand. Het is belangrijk je ziel niet te verliezen, zelfs niet in de meest woeste en wrede strijd met een wrede vijand.”

Het klonk alsof hij over een persoonlijke ziel beschikt. In elk geval is het nu voor die gewone sterveling alles of niets geworden. Na zijn speech, waarin hij eveneens een gedeeltelijke mobilisatie aankondigde, kroop ook Alexander Doegin op Twitter en Telegram in zijn pen.

Die ultranationalistische huisideoloog van het Kremlin, wiens dochter afgelopen maand vermoord werd, steunde daarin de beslissing van Poetin om 300.000 reservisten op te roepen, maar niet allemaal tegelijk. "Oekraïne stuurt aan op het begin van een echte wereldoorlog," schreef de man. Hij voegde daaraan toe dat er slechts drie manieren zijn waarop het conflict tussen de landen kan eindigen.

Worst-case scenario

- Het eerste scenario is volgens hem een ‘worst-case scenario’. In dat scenario wordt al het gebied dat Rusland ondertussen veroverd heeft, terug aan Oekraïne geschonken. “Het zal niet enkel het einde van het regime betekenen, maar het einde van alles en iedereen… Het is eigenlijk een scenario voor het einde van Rusland. Finis Rossiae”, schreef hij. “Dit scenario wordt in detail beschreven in de officiële propaganda van de Oekraïners. Het is de droom van het officiële Kyiv, het Russofobe en globalistische leiderschap.”

- Een ander scenario zou volgens Doegin eindigen in een nucleaire apocalypse. "Het is mogelijk dat Moskou, dat serieus begint te verliezen, zal besluiten om kernwapens te gebruiken," schreef Doegin."Waarschijnlijk? Ja, waarschijnlijk. Overweegt iemand in Rusland deze mogelijkheid? Ongetwijfeld," schreef hij. "Het Westen onderschat deze mogelijkheid duidelijk, zij denken dat dit gebluf is.

- Het laatste scenario is dat van de overwinning. Hij voorspelde een "patriottistische overwinning" en het ontstaan van een "heilige oorlog" dat leidt tot het einde van de Westerse beschaving. "Het derde scenario is het belangrijkste."

- Ook dreigde de Russische oud-president Dmitri Medvedev met de inzet van 'alle wapens, inclusief strategische kernwapens' om geannexeerd grondgebied te verdedigen. "Er is 'geen weg terug," stelde hij.

Meer nieuws uit die regio

- Naar het schijnt stond 80% van de Russische bevolking achter de initiatieven van Poetin. Ik bedoel: terwijl ze thuis op een rustige manier naar de tv-beelden aan het kijken waren. Maar, Poetin zei nu dat de dienstplicht voor alle 300.000 reservisten geldt, en dat het decreet gisteren reeds van kracht werd. Dat zou betekenen dat vele jongemannen onder de dertig jaar zullen opgeroepen worden en deel zullen uitmaken van die tv-beelden... Wel zal het nog wel enkele maanden duren voordat deze troepen inzetbaar zijn, klonk het.

- De aankondiging leidde gisteren tot talrijke protesten, die snel de kop werden ingedrukt, en waarbij een 1.332-tal manifestanten werden opgepakt. Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, ontkende niet dat sommige demonstranten tegen de mobilisatie, die toen werden vastgehouden, dienstplichtpapieren hadden gekregen: "Dit is niet tegen de wet."

- Maar veel jongemannen namen al het zekere voor het onzekere en probeerden het land te verlaten. Aan de grenzen stonden lange files en vliegtickets stegen fors in prijs. Op Google werden zoektermen als "hoe verlaat ik Rusland" of "hoe je thuis een arm breekt" plots extreem vaak ingetikt. Wat laat vermoeden dat jongemannen tot extreme maatregelen in staat zullen zijn om toch maar niet naar Oekraïne te worden gestuurd.

- Naar het schijnt is het voor sommigen al te laat om te ontkomen. Een vrouw uit de stad Koersk, niet ver van de grens met Oekraïne, die getrouwd was met een soldaat, vertelde: "Ze laten niemand uit Koersk. Overal zijn politieafzettingen die elke auto controleren. Als een man rijdt, inspecteren ze; als het een vrouw is, vragen ze haar de bagageruimte te openen." Veel moeders zeggen dan ook dat ze blij zijn dat ze alleen dochters hebben...

Maar, volgens Matti Pitkäniitty, leider voor internationale aangelegenheden van de Finse grenswacht, kwamen woensdag in totaal 4.824 Russen over de grens in Finland aan. Dezelfde dag vorige week waren dat er 3.133. Naast Mongolië en Kazachstan merkt men ook in Georgië dat meer Russen het land proberen binnen te komen. Aan de Russische kant van de grens zou er een rij van 5 kilometer staan. Georgië is een van de weinige landen die Russen zonder visum kunnen bereiken.

- Het goede nieuws was dat Rusland 215 krijgsgevangenen vrijliet en kreeg er daar 55 gevangenen voor terug. En, Volgens Russische gedetineerden wordt hun straf kwijtgescholden als ze tekenen bij de Wagner-groep om in Oekraïne te gaan vechten. "Ofwel sterf ik hier in dit stinkhol, ofwel sterf ik daar: het is Russische roulette."

Oproep

- Volodomir Zelenski riep de Russen op om te protesteren tegen de mobilisatie - of, om zich over te geven aan de troepen van Kiev. Hij lanceerde zijn dagelijkse videotoespraak deze keer in het Russisch om de Russen te overtuigen: "In deze oorlog zijn in zes maanden tijd 55.000 Russische soldaten omgekomen. Wil je nog meer? Nee? Protesteer dan, vecht! Vlucht! Of geef je over. Dit zijn je opties om te overleven."

Hij hekelde verder dat de Russen niet massaal genoeg op straat komen tegen Poetins regime. "U bent al medeplichtig aan alle misdaden, moorden en martelingen waarvan de Oekraïners het slachtoffer zijn. Omdat u zwijgt. Omdat u nog steeds zwijgt. Jullie moeten nu een keuze maken. Voor mannen in Rusland is het de keuze om te sterven of te leven, om gehandicapt te worden of om je gezondheid te behouden. Voor vrouwen in Rusland is de keuze om hun echtgenoot, zonen, kleinzonen voor altijd te verliezen, of om - hoe dan ook - proberen te beschermen tegen de dood, tegen oorlog, tegen één man."

Bij velen begingt hun roebel te vallen... Op beelden was te zien hoe Russische vrouwen politieagenten rechtstreeks aanspraken en hen pertinente vragen stelden, waaruit duidelijk bleek dat ze zeer goed op de hoogte waren van de oorlogssituatie. "Waarom neem je onze kinderen mee? Wie is er aangevallen? Werd Rusland aangevallen? Wij zijn het die Oekraïne aangevallen hebben. Rusland viel Oekraïne aan."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht