ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het onzichtbare leven binnenin een menselijke cel van ons lichaam

Elk menselijk lichaam is opgebouwd uit triljoenen cellen en elke cel weet precies wat zijn taak is.
door Tsenne Kikke - woensdag 31 augustus 2022 13:09

Hoe mechanisch functioneert het menselijk lichaam?...

Elk weefsel is, bijvoorbeeld, opgebouwd uit cellen - en, in ons lichaam zijn er zo'n 37 triljoen. In wezen zijn al die cellen uit moleculen opgebouwd, en op een nog dieper niveau: uit atomen.

Weinig mensen zijn er zich ten volle van bewust hoe alles in ons lichaam op een automatische manier geschiedt. Het denken, voelen, wensen, verlangen, dromen, enzovoorts, 'gebeuren' automatisch. Zelfs tijdens een gewoon gesprek met iemand weet men nooit op voorhand wat men de eerstvolgende minuut zal gaan vertellen. Ook dat gebeurt automatisch. En, zolang een mens zich met dat lichaam, waarin alles gebeurt, blijft identificeren, maakt hij deel uit van dat spontane gebeuren en verbeeldt hij zich over een 'vrije wil' te beschikken.

Kortom: eigenwil, of noem het koppigheid, halsstarrigheid, of wat dan ook, wordt met het begrip 'vrije wil' verward. En, het is niet omdat we kunnnen kiezen tussen een kopje thee of koffie dat we over een 'vrije wil' kunnen spreken.

Los daarvan, en hoe mechanisch ook, is het ontstaan van het leven een wonder op zichzelf; dit, van zodra je beseft hoe een onooglijke kleine zaadcel zich versmelt met een eicel en geheel spontaan uitgroeit tot een volwaardig menselijk lichaam. Maar kan een mens meer 'zijn' dan alleen lichaam? Ooit de vraag: "Wie of wat ben ik?" aan jezelf gesteld? Een vraag, waarmee ik in de laatste 15 jaar geen lezer heb mee kunnen bereiken. In de verbeeldingswereld, misschien.

Over lichaam gesproken...

Veel mensen hechten nog geloof aan de natuurlijke selectie die Darwin ons ooit opsolferde. Anderen geloven dan weer in een Schepper, of in een soort van Intelligent Design. Welk geloof je er ook op nahoudt: het is geen echt weten.

Bekijk onderstaand filmpje en word jezelf meer bewust van wat er allemaal elke seconde in één enkele cel van ons lichaam plaatsgrijpt... Het is net alsof elke cel weet wat het moet doen en dus over een soort van 'bewustzijn' beschikt. Ook over een zogenaamde 'vrije wil'?

Bekijk een wonder terwijl je aan het nadenken bent... :-)

Natuurlijk beschikken cellen, net als jijzelf, niet over een vrije wil. Moest dat zo zijn dan zou je vanwege de ontstane chaos niet lang leven. Elke cel voert nu eenmaal een welbepaalde taak uit, waarvan de eigenaar - jij, bijvoorbeeld - zich niet bewust is. Cellen sterven en 'reïncarneren' opdat de nieuwe cellen de werkzaamheden van al de vorige zouden kunnen overnemen, en voortzetten. En, voor elke cel ben jij de 'Onbekende God'. Jouw lichaam is hun 'universum'.

Zo Boven, Zo Beneden

Indien cellen over de menselijke intelligentie zouden beschikken, en ook een taal konden ontwikkelen, vraag ik me af hoe zij hun 'God', zijnde: het lichaam waarin ze verblijven, zouden vertalen.

De 37 triljoen cellen, die allemaal samen-werken, ... dat ben jij: de godheid, waaraan ze hun 'bestaan' te danken hebben. En, als één van hen tot jou zou bidden, zou jij er dan op de een of andere manier van bewust zijn?...

Dus, indien jij, beste lezer, graag bidt: doe dan maar rustig voort. Er is toch niemand die luistert...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht