ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: Hoe beschrijf jij jouw Gods-idee?

Geloof jij in het bestaan van een godheid?
door Tsenne Kikke - donderdag 18 april 2019 19:36

Zoals je weet, woedde er een hevige brand in de Parijse Notre-Dame, die maandagavond rond 19 uur uitbrak. De brandweer kwam massaal ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de 93 meter hoge torenspits en het dak van de kathedraal ineenstortte.

“Alles is aan het branden. Het geraamte, dat dateert uit de 19e eeuw aan de ene kant en van de 13e eeuw aan de andere kant, daar zal niets van overblijven”, aldus woordvoerder André Finot van de kathedraal.

Terwijl het Vaticaan berichtte dat men er zal bidden, waren er anderzijds gulle schenkers die tezamen bijna 1 miljard aanboden om de kathedraal mettertijd in volle glorie te herstellen.

De topman achter merken als Gucci en Balenciaga schonk 100 miljoen euro. De man achter Louis Vuitton en Givenchy 200 miljoen, net zoals de familie die deels L’Oréal bezit. Natuurlijk was er de verontwaardiging waarom er zoveel geld voor de heropbouw van een kathedraal werd geschonken, en niet voor de heropbouw van de samenleving. “Het geld dat naar de Notre-Dame gaat, zou beter gebruikt worden om de sociale problemen in Frankrijk aan te pakken," klonk het. Laten we eventjes een kleine berekening maken.

Indien we 1.000.000.000 delen door 69.000.000 krijgt elke burger iets van een 14 euro...

In elk geval: als het van de Franse president Emmanuel Macron afhangt, zal de verwoestende brand in de Notre-Dame over vijf jaar alleen nog maar een trieste herinnering zijn.

Maar, waar dit alles op neerkomt, is de vraagstelling: "Wat is jouw Gods-idee?". Kan je beseffen dat die subjectief is, én gevuld met onwaarschijnlijke tegenstrijdigheden?

'Gelukkiglijk' was er een grote groep die daar al zingend aan het bidden was....Stel, dat alle 69 miljoen Fransen tegelijkertijd zouden hebben gebeden...: zou jouw godheid dan zijn tussenbeide gekomen? Nog beter: waarom had hij niet ingegrepen vooraleer de brand uitbrak? Voorkomen, is toch beter dan achteraf genezen - en, tenslotte ging het toch om een Huis van God, nietwaar?

Zoals ik reeds tientallen malen vermeldde, beweer ik ook nu niet dat het zogenaamde 'Absolute' niet bestaat, integendeel, maar wel ben ik me er 100% van bewust dat het onmogelijk op Aarde kan tussenbeide komen - tenzij het alle 'tussenliggende werelden' vernietigt, en dus Alles vernietigt -  net als het er niet voor kan zorgen dat 2 + 2 gelijk is aan 20.

Anders gezegd: wat voor zin heeft het om jezelf  - bijvoorbeeld, via gebed - tot een godheid buiten jezelf te richten? Toch doet zelfs de paus niets anders... Hoogstwaarschijnlijk, omdat hij in zijn rol natuurlijk niets anders kan 'doen'; dit, terwijl zijn godheid toekijkt, en ziet dat het goed is.

Toch zijn het vooral al die meer dan 1 miljard verdwaalde en onverdwaalde schaapjes die moeten 'wakker worden'. En dan spreken we nog niet over de aanhangers van die meer dan 4.000 andere wereldse godsdiensten! Geef de mensheid daarvoor nog minstens een duizendtal jaren de tijd, schreef ik ook al. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht