ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: Hoe waterschade zich tot een mirakel kan ontpoppen

Waarom men beter geen beelden zou moeten aanbidden.
door Tsenne Kikke - donderdag 19 november 2020 20:30

Wat is het wezenlijke verschil tussen een gelovige en een bijgelovige?

Enerzijds mag men geen beelden aanbidden, maar anderzijds hebben velen een standbeeld of beeltenis nodig waarmee ze hun verbeeldingswereld kunnen voeden, teneinde tot bidden over te gaan.

Sommige mensen, die zich katholiek of christen noemen, durven zelfs een waterachtige roestvlek - waarin ze, bijvoorbeeld, het beeld van Maria of Jezus herkennen - aanbidden. Als voorbeeld hiervan gaan we ditmaal naar het Colombiaanse Bogota...

Na de ontdekking van een roestkleurige watervlek; zijnde: waterschade, die volgens sommigen een gelijkenis vertoont met de Maagd Maria, werd er aldaar een parkeerplaats omgetoverd tot een tijdelijk heiligdom.

Naar verluidt werd het vorige week door een bewaker ontdekt. Sindsdien verspreidde het woord zich razendsnel; en nu is de roestkleurige vlek een bestemming geworden voor de 'toegewijde katholieke inwoners van de plaatselijke gemeenschap'.

"Elke dag komen hier tussen de 50 en 60 mensen," vertelde één van de bakkersmedewerkers. "Ze bezoeken de plek en beginnen te bidden."

"Gelukkig," zei ze, "hebben veel bezoekers er een punt van gemaakt om bakkerijproducten uit de winkel aan te kopen. De aanwezigheid van die vlek hierbuiten heeft dus geen nadelig effect gehad op ons bedrijf, integendeel." De werkster bleef erop hameren dat de markering 'een wonderbaarlijk beeld' is dat niet met natuurlijke middelen, zoals vochtigheid, is ontstaan.

Wat de betekenis ervan betreft, duidde de bakkersmedewerkster op het feit dat geen één van de medewerkers in de winkel door het coronavirusziek is geworden, en vermoedde dus dat het een aanwijzing is dat ze door de Maagd Maria worden bewaakt.

"Die interpretatie lijkt te worden aanvaard door de 'pelgrims' die de markering komen bezoeken," zei ze, "omdat ze voornamelijk bidden voor bescherming tegen de pandemie."

Hoe zou een verzekeringsagent die vlek beoordelen: als waterschade, of als een mirakel?

In elk geval gaat het nu enkel nog om de Maagd Maria. Het kan erger. Op het moment dat die muur zou instorten, zal men aldaar ongetwijfeld zaken horen als: "Oh my God!" - of: "Jesus Christ!!!".

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht