ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ vanaf 22 augustus te zien op Streamz

En die datum is niet al te veraf…
door Tsenne Kikke - zondag 17 juli 2022 5:14

De succesreeks ‘Game of Thrones’ is een van de meest bekroonde Amerikaanse reeksen, met niet minder dan 161 Emmy nominaties. De 73ste en laatste aflevering, die in 2019 uitgezonden werd, brak het kijkcijferrecord van de serie en van de geschiedenis van HBO, dat de reeks sinds 2011 uitzendt, met 19,3 miljoen kijkers voor het slot van de saga.

Het goede nieuws is dat alle Game of Thrones-fans de komende maand de kans krijgenom terug te keren naar de wereld van Westeros, als de serie 'House of the Dragon' dan eindelijk van start gaat. Het is een prequel van de bejubelde serie ‘Game of Thrones’, gebaseerd op de romans 'Dangerous Women', Rogues en  ‘Fire & Blood’ van George R.R. Martin.

'Dangerous Women' handelt over de bloederige oorlog, 'The Dance of Dragons' genaamd, die tweehonderd jaar voor de bekende gebeurtenissen uit Game of Thrones plaatsvond. In 'Rogues' vertelt Martin meer over het turbulente leven van prins Daemon Targaryen. En in 'Fire and Blood' komt de langere geschiedenis aan bod van Huize Targaryen binnen Westeros, beginnende bij de legendarische Aegon the Conqueror, die als eerste op de Iron Throne zetelde.

De nieuwe serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit ‘Game of Thrones’ en vertelt het verhaal van House Targaryen. Jawel, het Huis waar de bekende Kahleesi Daenerys, deel van uitmaakte. De draken zullen alweer veelvuldig te zien zijn in een oudere strijd om de Iron Throne - ditmaal tussen verschillende nazaten uit hetzelfde Huis - want...

... toen koning Jaehaerys Targaryen het einde van zijn leven naderde, waren er teveel gegadigden voor de IJzeren Troon. Dus stelde de vreedzame heerser een raad samen om de opvolging te bepalen; waaronder prinses Rhaenys Targaryen en haar echtgenoot Lord Corlys Velaryon van het Huis Velaryon. Zij had de meest directe bloedclaim voor de troon, maar omdat zij een vrouw was, benoemde de Raad Koning Viserys I Targaryen tot de volgende Heer van de Zeven Rijken.

Het verhaal zelf begint een paar jaar later wanneer de oude koning Jaehaerys overlijdt en koning Viserys I de IJzeren Troon bestijgt. Naar buiten toe kent het koninkrijk al meer dan vijftig jaar een gouden tijdperk van vrede en welvaart, en de Targaryen-dynastie staat op het hoogtepunt van haar macht. Toch beginnen zich binnen het hof van Viserys groeperingen te vormen die de stabiliteit van zijn heerschappij bedreigen.

Rhaenys en haar echtgenoot Corlys Velaryon, de rijkste man in Westeros, blijven verbitterd vervreemd van het koninklijk hof omdat zij zijn voorbijgestoken. Het Huis Velaryon heeft lang gediend als admiraals van de Koninklijke Vloot en heeft nog altijd veel macht op zee, en er zijn nog steeds sommigen in het rijk (zoals het Huis Stark) die op de Grote Raad wilden dat Rhaenys' zoon Laenor Velaryon koning zou worden in plaats van Viserys. Meer wil ik er nu niet over publiceren omdat ik dan teveel zaken verklap.

Het tiendelige eerste ‘House of the Dragon'-seizoen is vanaf 22 augustus op Streamz te volgen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht