ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Onwel na detoxkuur, en enkele uren later was ze dood…

Nederlands gerecht onderzoekt het overlijden.
door Tsenne Kikke - maandag 11 april 2022 17:57

Het gebeurt zelden, maar een detoxkuur is al eens eerder verkeerd afgelopen. Zo is in 2019 een voormalig Oekraïens Playboymodel na een fout gelopen detoxicatie overleden aan een cocktail van ’onverenigbare medicijnen'. En in 2016 overleed een jonge vrouw aan acute hartproblemen na het drinken van een afslankthee.

Ditmaal was het de beurt aan de 35-jarige Tinne G. uit Borsbeek, bij Antwerpen. Ze werkte in een woonzorgcentrum in Wommelgem en had veel interesse in spiritualiteit. Daarom deed ze al eerder aan meerdere detoxkuren, waarbij het lichaam ontgift wordt door bepaalde handelingen - of, door het drinken van vochtafdrijvende drankjes om afvalstoffen in het lichaam af te breken. Volgens 'Het Laatste Nieuws' was dit de derde keer dat ze die praktijk in Heesselt bezocht.

Om een nog onduidelijke reden ging het op zondag 27 maart verkeerd. Na tijdens de behandeling onwel te zijn geworden, werd ze in een bed zijn gelegd en overleed enkele uren later.

De politie beschouwde het overlijden als verdacht en het gerecht is daarop een onderzoek gestart. In de woning zijn diezelfde zondag dan ook twee mensen aangehouden. “Het gaat om de bewoner van het pand waar de vrouw werd aangetroffen en een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats,” aldus Simen Kok van de politie Oost-Nederland.

Na hun verhoor werd het duo evenwel weer vrijgelaten; dit, in afwachting van het verdere onderzoek. Momenteel is het nog niet duidelijk welke kuur de vrouw heeft ondergaan. Er zal ook een toxicologisch onderzoek uitgevoerd worden, om te zien of ze eventueel verboden stoffen in haar lichaam had. “We doen nog verder onderzoek om te achterhalen hoe de vrouw is overleden”, zei Simen Kok. De verwachting is dat dit onderzoek enkele maanden in beslag zal nemen.

Butterfly kisses

Afgelopen zaterdag werd er in het crematorium van Wilrijk van haar afscheid genomen. "Tinne was een vrouw die in contact stond met ‘moeder aarde’, wiens leven in het teken stond van liefde en die zocht naar een manier om mensen te verbinden. Het maakt ons zo verdrietig dat er niemand bij je kon zijn op het moment dat jij iemand nodig had,” zei haar moeder.

Zowel de parkeerplaats als de aula van het crematorium in Wilrijk waren te klein voor de meer dan honderd mensen die afscheid kwamen nemen. Tientallen boeketten bloemen en vlinders vulden de ruimte. Want, wie aan haar dacht, die dacht ook onmiddellijk aan vlinders. Zo getuigde ook haar vriendin met wie ze twee jaar geleden de vrouwenbeweging ‘Butterfly kiss’ oprichtte.

Tinne had met haar vrouwenbeweging één grote droom: mensen de tools aanreiken om zich met elkaar te verbinden. Ze wilde vooral haar horizon verbreden. Zo ondernam ze maandenlange reizen naar Thailand en Australië, en zo meer. "Tinne, we moeten je vrijlaten, spreid jouw vleugels en vlieg,” klonk het nu.

Is ontgiften veilig?

De meeste detoxmethoden zijn onschadelijk, maar sommige kunnen juist precies het tegenovergestelde resultaat opleveren dan gewenst. Het ontgiften met ontslakkingsklei is er een voorbeeld hiervan. Hier kunnen aluminium en andere schadelijke stoffen in zitten, zoals lood en dioxine. Hetzelfde geldt voor kleiproducten zoals pimba of kalebaskalk, die zouden helpen tegen zwangerschapsmisselijkheid. Neem deze producten niet. Ze zijn niet veilig en de werking ervan is niet bewezen.

Daarnaast kan het gebruik van actieve kool, langer dan enkele dagen tot weken, leiden tot een tekort aan vitamines en enzymen. Deze binden namelijk aan de actieve kool, waardoor er een tekort kan ontstaan.

Pas ook op bij het gebruik van citroensap of (appel)azijn. Deze zuren kunnen zorgen voor tanderosie. Tanderosie wil zeggen dat het tandglazuur oplost door de zuren, ook al wordt de citroensap of (appel)azijn aangelengd met water.

Is ontgiften of detoxen gezond?

Vaak kan kortdurend detoxen geen kwaad, maar het is niet nodig voor jouw lichaam. Het zelfreinigend proces in het lichaam gaat 24 uur per dag door. Detoxmethoden hebben geen invloed op dit zelfreinigend proces. Detoxen kan in sommige gevallen ongezond zijn, zoals hierboven beschreven werd.

Wanneer je goed voor jouw lichaam wilt zorgen, kun je het beste gezond en gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf.

Bron: https://www.voedingscentrum.nl

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht