ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kan een natriumbicarbonaattherapie kanker voorkomen - of, zelfs genezen?

Over natriumwaterstofcarbonaat, oftewel: gewone baksoda, werd reeds duizenden verschillende zaken op het internet gepubliceerd.
door Tsenne Kikke - donderdag 4 juni 2015 17:42

Op het internet staan er heel wat vreemde teksten afgedrukt, en zelfs ikzelf weet soms niet wat ik ervan moet geloven. Anderzijds heeft geloof hier geen enkele waarde. Zelfs indien de meest bekende arts of wetenschapper 'gelooft' dat al wat hierna volgt pure quatsch is, is dat slechts zijn persoonlijke mening en nog immer geen enkele reden om de gehele tekst naar de prullenmand te verwijzen. We hebben een 'echt weten' nodig, gebaseerd op bewijzen, liefst wetenschappelijke.

Om die reden begin ik deze blog met de woorden: "Ik weet echt waar niet of al wat hierna volgt waar is, of onwaar." Doch, geef ik het een kans, en hoop van lezers bewijzen te verkrijgen, dat het (1) om een hele hoop flauwe kul gaat, of (2) om teksten, waarin te lezen staat dat iemand er daadwerkelijk beter van is geworden, of genezen.

Anders gezegd: de lezers van deze website hebben geen enkele behoefte aan persoonlijke meningen, maar wel aan zaken die op een wetenschappelijke manier zijn ondersteund, of bewezen.

In deze blog heb ik het over natriumwaterstofcarbonaat, dat in het lichaam in grote hoeveelheden door de alvleesklier wordt geproduceerd om de zure maaginhoud te neutraliseren in de twaalfvingerige darm.

Drie jaar geleden publiceerde ik reeds een gelijkaardige tekst, met als titel: 'Dossier Gezondheid: zuiveringszout, alias baksoda E500, tegen griep en kanker?', Daarin stond, onder andere, te lezen hoe Vernon Johnston zichzelf van een kwaadaardige prostaatkanker genas. Hij mengde 2 theelepels zuiveringszout in een glas water, voegde er melasse bij, een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Na 12 dagen was zijn kanker volledig verdwenen...

Hieronder kun je lezen wat er op de website van Dr. Sircus gepubliceerd wordt ..., onmiddellijk gevolgd door een andere tekst, die ik op een drastische manier heb aangepast.

Citroen + zuiveringszout

We blijven chemotherapie toepassen, hoewel er geen noodzaak voor is! Deze drank redt levens en dit is bewezen in honderden studies, maar weinig mensen weten dat de drank zo geweldig is. Mensen kunnen het gewoon niet geloven, waarschijnlijk omdat het een zeer toegankelijk en goedkoop product is. Wist je dat de combinatie van citroen en zuiveringszout sterker kan zijn dan chemotherapie?

Verder lezen we het volgende...

Citroen is een bewezen anti-carcinogeen. Van de combinatie citroen-zuiveringszout is bewezen dat het een sterkere 'killer' van kanker dan chemotherapie, omdat heel alkalisch is. Maar liefst 10.000 keer sterker. Waarom vertelt niemand ons daar iets over? Nou, omdat er geen winst uit valt te halen.

Al het voorgaande werd reeds in 1923 door de Duitse fysioloog en medicus Otto Heinrich Warburg (1883 – 1970) ontdekt. Hij onderzocht het metabolisme van tumoren en de dissimilatie bij kankercellen. Voor zijn ontdekking en de werking van (Warburgs) geel enzym, kreeg hij in 1931 de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde.

Ondanks zijn joodse achtergrond (zijn vader Emil was joods) ontliep Warburg en zijn gezin vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog door zijn onderzoek naar kanker en omdat hij bescherming genoot van hogerhand. Adolf Hitler had zijn moeder verloren aan kanker en vreesde dat hij het ook kreeg.

Daarnaast was hij editor van en publiceerde veel in 'The Metabolism of Tumours' (1931) en schreef 'New Methods of Cell Physiology' (1962). In zijn gehele 65-jarige carrière schreef hij 500 wetenschappelijke artikelen.

Zijn vele onderzoekingen en ontdekkingen, vaak verkregen met geheel nieuwe methoden en apparaten - zoals, bijvoorbeeld: de warburgmanometer - betroffen onder andere celademhaling, gisting, fotosynthese en een theorie over het ontstaan van kanker. Warburg veronderstelde in zijn Warburg-hypothese dat het fundamentele verschil tussen normale cellen en kankercellen de ratio van glycolyse tot dissimilatie was.

De glycolyse is het proces waarbij glucose (suiker) met behulp van enzymen in tien stappen wordt afgebroken tot pyrodruivenzuur. Bij de glycolyse komt energie vrij. Naast de direct opgenomen suiker wordt tijdens de spijsvertering ook uit koolhydraten suiker gevormd.

Dr. Warburg schreef ook 'The Prime Cause and Prevention of Cancer', dat hij presenteerde op een bijeenkomst van Nobelprijswinnaars op 30 juni 1966 in Lindau. In deze lezing toonde hij het bewijs dat anaerobiosis, zijnde: eender welke levensvorm, dat zelfs bij gebrek aan zuurstof in leven blijft, een allereerste oorzaak van het ontstaan van kankercellen is.

Volgens hem is kanker het resultaat is van een anti-fysiologische levensstijl. Diëten, die verzurend inwerken en resulteren in lichamelijke inactiviteit, creëren een zure omgeving met weinig zuurstof. De zuurtegraad van de cel verdringt de zuurstof uit de cellen en het ontbreken van zuurstof in de cellen leidt tot een zure omgeving. "Als je een te hoge zuurgraad hebt, mis je automatisch zuurstof in het lichaam. Als zuurstof ontbreekt, zal jouw organisme verzuren. De zure omgeving is een omgeving zonder zuurstof. De oorzaak van kanker zijn verzuurde organismen en cellen zonder zuurstof," beweerde Dr. Warburg.

In zijn werk 'Het metabolisme van tumoren', toonde Dr. Warburg aan dat alle kankerverwekkende vormen aan twee basisvoorwaarden voldeden: de zuurgraad van het bloed en hypoxie, het gebrek aan zuurstof. Hij vond dat de tumorcellen anaërobe zijn, en dus zonder de aanwezigheid van zuurstof in leven kunnen blijven. "Ontneem een cel 48 uren lang 35% van zijn zuurstof en het kan cancereus worden."

Volgens hem was het duidelijk dat een tekort aan zuurstof de oorzaak is van het ontstaan van een kanker. Daarbij beweerde hij dat kankercellen bij een hoge aanwezigheid van zuurstof niet kunnen overleven. Om die reden ontraadde hij het verorberen van zuur-bevorderende voedingsmiddelen. Hieronder vallen bijvoorbeeld vlees, vis, gevogelte, zuivelproducten en bijna alle verwerkte voedingsmiddelen, waaronder witte suiker, witte bloem en cafeïne.

Zuurvormende voedingsmiddelen laten namelijk na verbranding zure afvalstoffen achter, zoals: urinezuren, fosforzuren, looizuren en azijnzuren. ​Daarentegen laten alkalisch-vormende voedingsmiddelen na verbranding basische stoffen achter, zoals: ijzer, kalium, en magnesium. Het gewoon toepassen van dat eeuwenoude moederlijke advies, "eet je groenten op" kan een goede stap zijn in het bereiken van een betere gezondheid.

Hoe groter het overschot aan zure reststoffen, ten opzichte van alkalische reststoffen in het lichaam, des te sterker het lichaam verzuurt en des te groter is de kans dat op termijn lichamelijke klachten ontstaan.

Nochtans is er tot op heden geen enkel concreet bewijs dat een alkalisch of vegetarisch dieet de kans op het ontwikkelen van kanker kan verminderen. Er zijn wel sommige studies, die hebben aangetoond dat vegetariërs minder kans lopen op het krijgen van kanker; in het bijzonder veel minder kans op het ontwikkelen van darmkanker. Maar volgens de 'American Cancer Society' zou dit ook kunnen komen omdat vegetariërs er ook vaak andere gezonde gewoonten erop nahouden, zoals voldoende lichaamsbeweging en geen alcohol drinken of tabak roken.

Citroenen zijn waarschijnlijk het meest alkalische voedsel dat we kennen. Als natuurlijk ontsmettingsmiddel heeft citroensap een anti-bacteriële werking, terwijl het ook zorgt voor krachtige en onmiddellijke verlichting van verzuring en virus-gerelateerde aandoeningen. Daarnaast kan citroen helpen bij hoesten, verkoudheid, griep, en brandend maagzuur. Citroen bevordert ook de ontgiftiging van de lever.

Verzuring is een normaal dagelijks proces dat voortkomt uit het verbranden van ons voedsel. De energie die vrijkomt tijdens verbranding gebruiken we, wat overblijft zijn (zure) afvalstoffen.  

Ideaal is een combinatie van 60% tot 80% alkaliserende voeding en het overige percentage verzurende voeding. Te veel verzurende voeding zorgt ervoor dat je lichaam uit balans gaat raken en zuur wordt. Een zure omgeving is ideaal voor ziektes.

Verzuring wordt in verband gebracht met onder andere: overgewicht - ongezond gewichtsverlies - obstipatie - infectiegevoeligheid - huidproblemen - libidoverlies - allergieën - hoofdpijn/migraine - spier- en gewrichtsklachten - lusteloosheid - bloedend tandvlees - schimmel infecties - verkoudheid en griep - mentale klachten (bijvoorbeeld depressie, stemmingswisselingen, slechts geheugen, et cetera) - slaapproblemen - zichtproblemen en zelfs kanker.

Tumorcellen kunnen overleven door de tussenkomst van glucose in de omgeving zonder zuurstof. Daarom is kanker niets anders dan een afweermechanisme, die onze cellen gebruiken om te overleven in een zure omgeving zonder zuurstof.

Het recept...

Op sommige verpakkingen staat het volgende afgedrukt: "Maximale dosering: neem niet meer dan 7 halve theelepels baking soda per 24 uur (of 3 theelepels als je ouder bent dan 60). Gebruik de maximale dosering nooit langer dan 2 weken.

Voor een goede balans in je lichaam is het beter om niet al teveel zuiveringszout te gebruiken. Je kunt per dag een halve of hele theelepel oplossen in een glas warm water. Dat is onder normale omstandigheden voldoende voor één dag. Eventueel een halve citroen erin uitknijpen mag ook.

Indien je aan kanker lijdt, wordt op het internet aangeraden om - nadat je vooreerst jouw arts daarvan hebt geconsulteerd - in een drinkglas gevuld met water twee soeplepels vers uitgeperst citroensap aan toe te voegen, plus een halve soeplepel baksoda. Die consultatie is broodnodig, omdat er verschillende vormen van kanker bestaan.

Welke voedingstoffen hebben een verzurende werking en welke een alkaliserende? Deze pagina is ietwat vol aan het geraken: in het eerstvolgend blogbericht vind je een lijst van een zekere Dr. Alex Guerrero.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht