ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe je jezelf in minder dan 3 minuten tijd kunt ontgiften …

Ontgiften van je lichaam ... Hoe doe je dat?
door Tsenne Kikke - donderdag 28 maart 2013 0:02

Stel jezelf maar eens voor dat je jezelf in slechts enkele minuten tijd kunt bevrijden van duizenden schadelijke stoffen! Zelfs mensen, die ietwat bewust leven, kijken soms meer uit naar de moeilijke dingen in plaats van voor het meest gemakkelijke en voor het meest voor de hand liggende.

Elke dag staan tijdschriften vol van artikelen over het thema 'ontgiften' en hoe je gewicht kunt verliezen door speciale diëten te volgen en ontgiftigingskuren te volgen. In elk geval is het idee, dat een mens zichzelf van schadelijke stoffen moet ontdoen, interessant op zichzelf. Geloven dat je jezelf moet ontgiften, betekent tezelfertijd dat je beseft dat je dingen hebt gedaan die niet al te best voor je waren.

Ik veronderstel dat, indien men aan 'ontgiften' denkt, men het met vasten associeert, met groene groenten, verse fruitsapjes, saaie gerechten, en lijden..., totdat het ontgiftigingsproces voorbij is.

Maar, het kan ook anders, en veel, veel eenvoudiger. Nog sterker: je kunt er nu reeds mee beginnen.

Nu moet ik er wél bijzeggen, dat de cursisten, die aan zelfkennis doen, er gisterenavond iets meer over te horen hebben gekregen, en het is dan ook vooral aan hen dat ik - hetgeen nu volgt - uitschrijf.

Wat ontgiften betreft... Zoals ik reeds schreef, kun je er onmiddellijk mee beginnen door gewoonweg op jouw ademhaling te letten. Ik heb het wel niet over het automatische in- en uitademhalen dat elke sterveling elke seconde doet, maar over een écht, diep ademhalen.

In de cursus werd een bepaalde techniek beschreven, en dankzij een afschuimen van het internet, heb ik tussen al die miljoenen YouTubefilmpjes iets gevonden waarmee je, ook als lezer, baat zult hebben.

Ooit nagedacht over wat er precies gebeurt indien je l-a-n-g-z-a-am in en uit ademt? Je ademt zuurstof in en je ademt koolstofdioxide uit. Anders gezegd: als je diep inademt en diep uitademt, adem je datgene uit wat niet in je lichaam thuishoort en geef je je lichaam de kans zichzelf te verjongen.

Natuurlijk zijn er nog andere redenen om bewuster te ademen, en los van de oefening, die we in de cursus hebben besproken, raad dr. Weil een 4-7-8-oefening aan; een oefening, die je driemaal achtereen, tweemaal per dag zou moeten uitvoeren. Hij garandeert dan ook dat alle schadelijke stoffen uit jouw lichaam zullen verdwijnen. Ook als je gestresseerd bent, is deze oefening een echte aanrader.

Tot besluit: Als we aan 'ontgiften' denken, dromen we soms van die magische pil, die het werk voor ons zal doen. Zo'n pil bestaat gewoonweg niet. Maar het magische is er wél, en verder dan in jezelf hoef je niet te zoeken. Het énige wat je moet doen is: bewuster ademhalen.

Je mag die oefening zittend, liggend, hangend, of staand uitvoeren. Weet, dat - zelfs als je neerligt - je hoofd altijd 'naar boven' is gericht. Ook zijn de hoofden van mensen die 'onderstebovenste' lopen - zoals Australiërs - eveneens naar boven gericht. Al de rest is pure verbeelding. 

Laten we dr. Weil zélf aan het woord laten.

Dingen waar je aan moet denken, zijn:

- Hou het puntje van je tong tegen de bovenzijde van jouw voorste boventanden en adem uit via de mond terwijl je dat geluid maakt, zoals je in het filmpje hebt kunnen zien en aanhoren.

- Sluit de mond en inhaleer in 4 tellen diep via de neus, hou je ademhaling vast gedurende 7 tellen, en adem via de mond in 8 tellen uit.

- Herhaal dit driemaal.

Aan de eclecticus: Adem in 4 tellen in, zoals het je werd aangeleerd, en hou jouw tong tegen het gehemelte op de manier die we in de cursus hebben beschreven, en het resultaat zal bevredigender zijn. Laat ook dat 'woe'-geluid achterwege: het is puur energieverlies. Of, doe gewoonweg de oefeningen die jou werden aangeleerd.

Een variatie... voor dames, en zangers: :-)

Voor mensen, die nog dieper in slaap willen vallen...

Een 'La Ilaha Ilallah' Soefi Meditatie:

“First you do the zikr, and then the zikr does you.” - a Sufi saying.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht