ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

NVWA waarschuwt voor kruidenpreparaten Shambala en OPEN UP

Shambala en OPEN UP niet gebruiken!
door Tsenne Kikke - woensdag 12 januari 2022 21:40

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten het kruidenpreparaat Shambala en soortgelijk kruidenpreparaat met vergelijkbare ingrediënten, OPEN UP genaamd, niet te gebruiken. Deze kruidenpreparaten bevatten ingrediënten, die een risico vormen voor de volksgezondheid. De NVWA heeft de verkopers opgedragen te stoppen met de verkoop en de middelen uit de handel te halen. De NVWA ziet hierop toe.

Aanleiding vormde een melding van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) over Shambala. Ook is er veel media-aandacht voor geweest. Vervolgens zijn Shambala en OPEN UP door de NVWA bemonsterd en geanalyseerd door Wageningen Food Safety Research (WFSR). Het RIVM heeft op basis van de analyses een risicobeoordeling gemaakt.

Conclusie

Shambala en OPEN UP bevatten harmine, harmaline en tetrahydroharmine. De stoffen komen ook voor in ayahuasca, een Zuid-Amerikaanse hallucinerende drank. Bij blootstelling aan hogere doseringen van deze stoffen kunnen misselijkheid, braken en ernstigere effecten zoals hallucinaties, coördinatiestoornissen, verstoord zicht en verlamming optreden.

Bij eenmalig gebruik, in dosering zoals vermeld op de verpakking, kunnen schadelijke effecten optreden op het centrale zenuwstelsel. Dit kan leiden tot pupilverwijding, speekselvorming of een lage bloeddruk. Ook wanneer Shambala of OPEN UP tegelijkertijd met andere kruidenpreparaten of producten met zogeheten MAO-remmers wordt ingenomen, kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid.

Jouw 'innerlijke goeroe' vinden met kruidenmiddel van Giel Beelen?

Radar bracht het kruidenpreparaat van radio-dj Giel Beelen in oktober al onder de aandacht. Radar-verslaggever Fons Hendriks sprak toen tevens meerdere farmacologen aan, die al stelden dat componenten van het middel vergelijkbaar zijn met een antidepressivum

In een interview met Giel Beelen, die het middel verkoopt, verklaarde Giel dat Shambala  "toegang geeft tot je innerlijke kracht" en dat je "verbinding maakt met het Al". Met het Al?... Bovendien zou het volkomen onschuldig zijn.

Je kunt de uitzending hier terug bekijken, en aanhoor daarbij wat je mensen allemaal kunt wijsmaken...

Contact maken met jouw Zelf vereist jarenlange studie, jarenlange voorbereiding, waarbij je in staat zou moeten zijn superinspanningen te leveren. Een Oosterse monnik of yogi zou zich kapot lachen bij het aanhoren van de quatsch dat de twee mannen hieronder zoal uitkramen.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht