ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Glutenvrije hosties blijven deel uitmaken van het godsdienstige 'Ritueel Kannibalisme'

Over kanaal-zijn, zegenen, geestelijken, hosties, zelfkennis, Gurdjieff, en zo meer…
door Tsenne Kikke - zondag 28 november 2021 18:27

Het Vaticaan houdt niet enkel en alleen het zogenaamde 'Ritueel Kannibalisme' in stand, maar duldt ook geen glutenvrije hosties.

In een brief, gericht aan de bisschoppen, had het Vaticaan in 2008 de regels voor het gebruik van hosties en miswijn tijdens eucharistievieringen verduidelijkt. De Heilige Stoel sprak zich daarbij uit tegen hosties die volledig glutenvrij waren. Hosties, die met genetisch gemanipuleerde organismen gemaakt waren, konden dan weer wel.

De richtlijn was volgens kardinaal Robert Sarah, die bevoegd was voor de kerkdiensten en de sacramenten, nodig omdat de priesters hun hosties en wijn toen niet meer enkel en alleen bij de religieuze gemeenschappen aankochten.

"Vandaag de dag worden ze ook verkocht in supermarkten, in andere winkels en op internet," stond er in de brief vermeld. Daarom was het nodig om opnieuw enkele regels te benadrukken die een ‘absoluut respect’ voor de Bijbelse voorschriften waarborgden.

Zo werd beklemtoond dat de hosties, zijnde: 'het lichaam van Christus', geen zuurdesem mochten bevatten en enkel uit tarwe mochten bestaan. Het toevoegen van andere producten, zoals fruit, suiker of honing, was dan ook volledig uit den boze.

De miswijn, zijnde: 'het bloed van Christus', moest dan weer een volledig natuurlijk product op basis van druiven zijn. Het vermengen met andere substanties werd niet langer aanvaard.

Het Vaticaan voorzag wel alternatieven voor mensen die om gezondheidsredenen de hosties of de wijn niet konden verdragen. Zo kon een bisschop toelating geven voor wijnmost, zijnde: druivensap, dat nog niet volledig gegist is. Ook glutenarme hosties konden onder bepaalde voorwaarden worden toegelaten. Maar helemaal glutenvrij kon dan weer niet door de beugel: omdat het ontbreken van gluten ‘de aard van het product zou veranderen’.

De brief eindigde met de woorden: '... dat eucharistieproducten met genetische gemanipuleerde organismen geldig worden beschouwd’.

Tussen haakjes: de term 'Ritueel Kannibalisme' is afkomstig van Isaac Bonewits, die er voor het eerst in zijn boek 'Ware Magie' uit 1971 gewag van maakte. Ikzelf heb het altijd een grappige uitdrukking gevonden. Zo schreef hij...

"In de kerk eet de persoon, die ter communie gaat, een stukje brood in de vorm van een hostie, waarvan men gelooft dat het 'het lichaam van Christus' is. Bovendien drinkt de priester wijn, waarvan men gelooft dat het bloed van diezelfde Christus is. Daarbij worden de woorden "neem en eet want dit is mijn lichaam, neem en drink want dit is mijn bloed" opgezegd."

Over zegenen gesproken...

Toegegeven: misschien loopt er hier en daar op onze wereldbol een geestelijke rond wiens lichaam als het ware een 'Kanaal van het Hogere' is, en dan ook in staat is om iets of iemand daadwerkelijk te 'zegenen'. Eigenlijk zou de paus daartoe in staat moeten zijn, maar ik betwijfel het sterk. Alles wijst er volgens mij op dat hij slechts een doodgewone sterveling is, die een functie uitoefent en er goed voor betaald wordt. Bekijk onderstaande afbeelding: op dat eigenlijke moment zou de Heilige Geest - of: Derde Kracht - moeten neerdalen, omdat hij die had opgeroepen...

Alles is energie

Alles wat uit atomen bestaat, straalt energie uit. Natuurlijk zijn de energieën van mineralen niet gelijk aan die van planten en al het andere levende, waaronder menselijk uitziende wezens.

Simplistisch uitgelegd, kan het menselijke lichaam in 'drie verdiepingen' worden ingedeeld: zijnde: een boven-, midden- en benedenverdiep. Elk van die verdiepingen verbruikt een eigen brandstof, en net als in eender welk andere 'fabriek', heeft elk brandstofverbruik restafval.

Als je iemand een hand geeft, wissel je bepaalde energieën met elkaar uit. Bij een kus op iemands wang geven, betrek je er een andere vorm bij, en als je met iemand sekst dan worden de energieën van jouw onderste verdiep vrijgegeven en uitgewisseld.

Een hoer, bijvoorbeeld, zal onbewust energieën met haar cliënteel uitwisselen, maar van tongkussen zal hoogstwaarschijnlijk weinig of geen sprake zijn, omdat er energieën van een totaal andere soort bij betrokken worden. Maar, ik ben aan het afdwalen...

Misschien zijn er priesters die in staat zijn om hosties en wijn te zegenen, met de nadruk op het woordje 'misschien'.

In elk geval ben ik de mening toegedaan dat seksueel gefrustreerde, pedofiele, en homoseksuele priesters er met hun handen zouden moeten van afblijven, gewoonweg omdat ze er de meest ongezonde, lichaamseigen energieën in kunnen overbrengen. Natuurlijk hoef je daarvan geen woord te geloven....

George Ivanovitch Gurdjieff legde ons indertijd uit dat "de algemene uitstraling van een mens drie onafhankelijke soorten trillingen omvat; trillingen, die elk hun eigen kwaliteit van belevendiging hebben."

Daaraan voegde hij het volgende toe: "En, net zoals de ongelijksoortige trillingen, die door de Aarde worden uitgezonden, ontmoeten deze bij hun expansie zeer bepaalde begrenzingen; dit, afhankelijk van hun graad van belevendiging. Zo hebben de verschillende elementen van de algemene uitstraling van een mens ook hun nauwkeurig bepaalde grenzen."

Gurdieff verwees dus naar drie soorten trillingen, zijnde: die van het actief/passief formatorische denken, die van het 'gevoel' - of eerder 'buikgevoel', en die van de instinctieve functies. Het geheel ervan vormt op zichzelf een spectrale atmosfeer, die dan ook om de fractie van de seconde verandert, maar eveneens een bepaalde expansiegrens heeft.

Net als jij kom ik in contact met andermans 'spectrale atmosfeer' van zodra ik iemand persoonlijk ontmoet. En, over een 'hek om je heen bouwen' - of, jezelf in een 'stolp' plaatsen teneinde jezelf te beschermen, heb ik het reeds eerder gehad.

Over expansiegrenzen

Diezelfde George Ivanvitch Gurdjieff, bijvoorbeeld, was in staat om een yak vanop een afstand van 500 meter door zijn poten te laten zakken. Dat beweerde hij zelf. Natuurlijk hoef je daar geen woord van te geloven. In wezen raadde hijzelf iedere lezer aan om dat voor zichzelf uit te checken. Wat ben je tenslotte met mensen, die alles zomaar klakkeloos geloven, en als papegaaien dingen napraten?

Toch is de mens van nature uit een nabootser, een copycat. Zelfs auteurs van boeken kopiëren elkaar, en mensen die ergens een cursus of lezing hebben gevolgd, geven zich daarna soms als 'professionelen' uit, omdat ze iets meer over een bepaald thema afweten dan de medemens. Eénogen in het land der Blinden, noem ik ze. :-)

Over trillingen

Misschien herinner je je nog die filmpjes, waarin getoond werd hoe de Japanner Kanzawa Sensei erin slaagde dieren vanop afstand in slaap te brengen?

Zelfs leden van de Japanse luchtmacht stonden er versteld bij...

Niet te geloven, hé! Nogmaals: geloof geen ding van al hetgeen ik tot nog toe in al mijn blogs over Zelfkennis en Parapsychologische Fenomenen heb gepubliceerd.

Bovendien heb je niets aan al dat 'geloof'; vooral, indien er in jou het echte weten ontbreekt. Daar bedoel ik mee: geloven dat iets bestaat, denken te weten, of het écht weten, zijn totaal verschillende zaken, nietwaar? Bijvoorbeeld: wat weet je over jezelf? Ooit al eens de vraag: "Wie of wat ben ik?" gesteld?...

Och, begin daar maar niet aan: geen mens kent zichzelf, al denken sommigen van wel. angel

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht