ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Volgens Paus Franciscus is culinair en seksueel plezier simpelweg goddelijk

Het moest er eens eenmaal van komen…
door Tsenne Kikke - donderdag 10 september 2020 15:53

In een nieuw boek, vol interviews met paus Franciscus, heeft de paus het over menselijke en vleselijke geneugten. Hij praat over culinair en seksueel plezier, en linkt dat aan God. Het zal voor veel gelovigen even knipperen met de ogen zijn.

De paus veroordeelt "de onverdraagzaamheid die soms heerst binnen de Kerk". Hij doelt daarmee op meningen en uitspraken over wereldse en aardse zaken. "Het culinaire of seksuele plezier is simpelweg goddelijk", zegt hij in een nieuw boek van Carlo Petrini, een schrijver, politiek activist en vooral ook stichter van de internationale Slow Food-beweging.

"Het genot komt rechtstreeks van God. Hij is niet katholiek, niet christelijk, ook niets anders, hij is gewoonweg goddelijk. Weet dat het eetplezier helpt om de gezondheid goed te houden. Seksueel plezier is er om de liefde mooier te maken én om de voortplanting van de mensensoort te verzekeren."

"Een onverdraagzame moraal, die het bestaan van genot verwerpt, wil ik niet. Dat is een foute interpretatie van de christelijke boodschap. Die visie heeft in de loop van de geschiedenis heel wat schade berokkend, schade die je de dag van vandaag in bepaalde gevallen nog altijd ziet en voelt. God heeft het genot geschapen en dat moeten we inzien", het is een - alweer - opmerkelijke pauselijke uitspraak.

Bron: VRT NWS

Toegegeven: het bewustzijnsniveau van de mens (niets met intelligentie te maken) is in de laatste 5.000 jaar geen sikkepit gewijzigd. Geen toeval, maar een kosmische wet. Enkel innerlijk goud maakt meer goud aan. Doch, zelfs indien je elke mens een stofdeeltje goud geeft, is er uiteindelijk niemand die daadwerkelijk iets bezit. Zelfs indien je het van een mens afneemt, teneinde jouw goudklompje te vergroten, zal hij nooit merken dat hij iets verloren heeft.

Duizenden jaren geleden werd de Aarde door enkele miljoenen mensen bewoond en momenteel zijn we met meer dan 11,5 miljard. Anders gezegd: hedendaagse pauzen worden erdoor overrompeld en moeten dus hun zienswijzen aan die mensenmassa drastisch bijsturen.

Anders gezegd: ik begrijp de aanpassing die Paus Franciscus verplicht was door te voeren, en het zal er met-ter-tijd niet op beteren. Ik hoor homofiele  en pedofiele priesters al uitroepen: "Er heerst teveel onverdraagzaamheid binnen de Kerk! Het culinaire of seksuele plezier is simpelweg goddelijk! Het genot komt rechtstreeks van God! Laten we ervan genieten! Amen."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht