ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: kan de godheid van de katholieken luidop woordjes uiten?

Over de godheid, die slechts één woord dient uit te spreken…
door Tsenne Kikke - woensdag 20 oktober 2021 17:11

Eén woord is meer dan voldoende

Van alle bestaande goden en halfgoden - zijnde: meer dan 33 miljoen - zijn minstens 99,99999% gemaakt naar ons beeld en onze gelijkenis.

Neem, bijvoorbeeld, de godheid die door het katholicisme wordt gepromoot. In wezen is hij niet één, maar drievuldig; een Drievuldigheid, die te maken heeft met de Drie Krachten, zijnde: de Actieve, de Tegenwerkende en de Verzoenende.

Nu durf ik de vraag te stellen: "Kan die godheid spreken?"... Anders gezegd: "Beschikt hij over een taal, en dus een uitgebreide woordenschat?"

Volgens Wikipedia bestaan er ongeveer 6.800 levende hoofdtalen en 41.000 alternatieve taalnamen en dialecten, maar god zijnde, zou hij ze allemaal moeten kennen, nietwaar? De vraag daarbij is dus: "Kan die godheid woorden in eender welke taal uiten?"...

Ik stel deze vraag, omdat ik ooit heb geleerd om, vooraleer te communie te gaan, de woorden: "Heer, ik ben niet waardig dat Gij tot mij komt, maar spreek slechts één woord en mijn ziel zal gezond worden," uit te spreken, of binnensmonds te mompelen, om even later het 'Lichaam van Christus', dat met zijn 'bloed' werd besprenkeld, via een priester in ontvangst te nemen.

'k Weet het: vandaag de dag zijn de dingen ietwat 'gemoderniseerd', teneinde mensen - die, vroeger niet, maar nu wel, kunnen lezen en schrijven - niet al teveel te verwarren. Zo werd het woordje 'ziel' ondertussen geheel terecht door 'ik of 'lichaam' vervangen. Geen slecht idee - want, hebben alle mensen wel degelijk een ziel?

Reeds eerder vermeldde ik dat velen het verschil niet kennen tussen 'bezieldheid' en 'het hebben van een persoonlijke ziel'; een iets, dat in een ander voertuig/lichaam blijft nabestaan, nadat men dat stoffelijk, en dus tijdelijk en vergankelijk lichaam net als een afgedragen kleed van zichzelf heeft afgeworpen.

A propos: wist je dat velen het verschil niet kennen tussen 'ziel' en 'geest'? Zo geven stervende mensen 'de geest', niet 'de ziel'. Kan een mens datgene geven wat hij misschien niet bezit?

Alles is bezield: elk korreltje zand, elke steen, rots, plant, dier, insect, en zo meer, kortom: alles. Jij dus ook. Maar, een ziel, of Zelf, verwerven, is een opdracht waaraan weinigen durven beginnen.

Natuurlijk, beste lezer, ben jij hoogstwaarschijnlijk de énige persoon die wél degelijk over een persoonlijke ziel beschikt, en misschien ook aan Zelfkennis doet, zijnde: het Kennen van het Zelf of Ware Ik. Ik heb het dus over al de anderen.

Die anderen zouden eens de vraag "Wie of Wat Ben Ik?" aan zichzelf moeten stellen, en aanhoren wat hun brein of verbeeldingswereld hen te vertellen heeft. Maar, ik ben aan het afdwalen, sorry.

Misschien moeten we op een mirakel rekenen bij het uitspreken van de woorden: "Heer, ik ben niet waardig dat Gij tot mij komt, maar spréék slechts één woord en ik/mijn ziel/mijn lichaam zal gezond worden...", opdat dat Ene Woord daadwerkelijk aan ons door de Heer wordt geopenbaard.

'k Vrees dat er over de laatste duizenden jaren weinigen zijn wiens ik, lichaam, of ziel, door dat ene woord werd genezen, tenzij: ten tijde van Jezus. Wat denk jij ervan? Of, mocht ik dit onderwerp niet in vraag stellen?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht