ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het is lang geleden dat we nog iets over bijna-dood ervaringen hebben gelezen

Tricia Barker schreef er zelfs een boek over…
door Tsenne Kikke - vrijdag 23 juli 2021 19:11

Hetgeen volgt zal zeer vele lezers aanspreken - gewoonweg, omdat het niet zozeer om Zelfkennis gaat, maar eerder de verbeeldingswereld aanspreekt. Het gaat over een vrouw die over haar zogenaamde bijna-dood ervaring (BDE) getuigt, en onder andere zei: "Ik vond het jammer dat ik terugkwam, want het was veel leuker daar." Feit is, dat alles wat met de slaap verbonden is, als aangenaam wordt ervaren. Om die reden wenst geen mens te 'ontwaken'. :-)

Deze laatste zin is voor de meesten onder ons niet te begrijpen, omdat we allen in de overtuiging leven dat we overdag klaarwakker zijn. Och, Jezus' eigen apostelen, snapten het ook niet...

In elk geval: Tricia Barker vertelde hoe ze na een auto-ongeval heel even dood is geweest en wat ze toen precies ervaarde. "Niets kon me raken, ik voelde me zo vrij als een vogel en ik wilde daar blijven. Die liefde kan je je niet inbeelden. Het was zo intens." Maar, omdat ze er een boek over wilde publiceren, voelde ze zich waarschijnlijk verplicht om er ongelooflijk veel dingen bij te fantaseren. Zo denk ik erover. Hoe anders kan een mens er 240 bladzijden over uittypen, daar waar 2 of 3 méér dan voldoende waren?...

Over haar 'geest'

Tricia Barker werd enkele jaren geleden bij een frontale aanrijding zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze had gebroken ruggenwervels en zware interne bloedingen. Haar leven hing aan een zijden draadje en ze moest meteen geopereerd worden. In een interview herinnert ze zich het moment nog waarop ze in de operatiekamer terechtkwam. Vanaf dan gebeurde er iets erg vreemds. "Tijdens de operatie verliet mijn geest mijn lichaam en ik herinner me dat ik erg enthousiast was. Ik zag mijn lichaam op de operatietafel liggen en dacht: ‘we leven dus verder na de dood’. Mijn geest was een spiegelbeeld van mijn lichaam, maar het bestond uit licht. Ik zag de chirurgen mij opereren ik herinner me dat er heel veel bloed was."

Lichtwezens

"Maar toen keek ik naar boven en zag ik ‘lichtwezens’. Ik noem hen engelen, maar ze zien er niet uit zoals je zou verwachten. Geen vleugels, niet mannelijk of vrouwelijk. Ze stuurden me telepathische berichten waarin ze zeiden dat ik erdoor zou komen door hun hulp. Ik zag mijn lichaam helemaal oplichten, dus ik wist dat ze mij mee aan het helpen waren bij de operatie. Het voelde allemaal echt, niet als een droom. Op dat moment stopte mijn hart met kloppen. Ik dacht: ‘ik ben nu echt dood en ik wil dit niet zien’. Dus ik verliet de kamer en als geest kon ik me voortbewegen door de muren. Ik zag hoe mijn stiefvader snoep uit een automaat haalde. Daarna vloog ik in een nachtelijke hemel en voelde ik een verbinding met iedereen die ik ooit ontmoet had."

Levensles

"Toen ik tussen de sterren zweefde, kwam er een enorm gevoel van rust over me heen. Er kwam een soort van bewustzijn op me af, een licht van God. Een licht vol van intelligentie, vrede en genot. Dat licht toonde me meer van mijn leven. Sommige zaken vond ik niet zo leuk om te zien. Niet het feit dat ik veel dronk en feestte, maar wel dat ik al te vaak een oordeel velde over mensen of onbeschoft deed tegen iemand. God liet me zien dat dat niet goed was. Ik besefte dat ik meer in de harten van mensen moet kijken. Dat was mijn grote levensles tijdens mijn bijna-dood ervaring."

'Geest' wordt voor 'ziel' ingeruild...

"Vervolgens kwam ik in een prachtig landschap terecht waarin het voelde alsof alles wat dood was nu leefde. Ik zag mijn grootvader en hij zag er stralend uit. In de verte zag ik een licht dat op de zon leek. Mijn grootvader vroeg of ik ernaartoe wilde en ik zei ‘ja’. Terwijl mijn ziel ernaartoe zweefde, viel alles uit mijn kindertijd – de armoede, de verwaarlozing, het emotionele misbruik – van me af. Ik voelde me als een kind dat door God geliefd was. Niets kon me raken, ik voelde me zo vrij als een vogel en ik wilde daar blijven. Die liefde kan je je niet inbeelden. Het is zo intens. Ik voelde mensen zelfs bidden om me terug te komen halen. Dus als je bidt om iemand die gestorven is, horen ze dat wel degelijk."

Een stem zei...

"Hoe dichter ik bij God kwam, hoe minder ik terug wilde. Ik wilde daar blijven omdat ik me nog nooit zo goed had gevoeld. Maar dan werd ik tegengehouden en zei een stem me dat ik naar beneden moest kijken. Ik zag een rivier. Ik beschouwde het als een metafoor voor ‘de rivier van het leven’. Dat ik als leerkracht een levensmissie had te vervullen: lesgeven en studenten op zoek laten gaan naar de goedheid in hen. Vervolgens kwam ik terug in mijn lichaam terecht en werd ik wakker," vertelde ze.

Dubbel gevoel

Tricia had een dubbel gevoel bij haar ‘reanimatie’. "Ik vond het jammer om in dat gebroken lichaam te zitten, wetende dat al die emotionele wonden geheeld waren in het bijzijn van God, maar dat ik me nog steeds moet omringen met bepaalde familieleden en moet verwerken wat er gebeurd is in mijn leven. Ik herinner me dat ik het jammer vond om terug te komen omdat het veel leuker was om verbonden te zijn met God en met iedereen."

Niet meer bang voor de dood

Sinds haar bijna-dood ervaring heeft Tricia een andere kant van zichzelf naar boven gehaald. "Tijdens mijn herstel merkte ik dat ik veranderd was. Wanneer familieleden en vrienden me kwamen bezoeken, was ik anders en nam ik energie op een andere manier waar. Ik voelde aan wanneer mensen bezorgd waren. Vroeger was ik veel meer met mezelf bezig. En nu voelde ik me meer verbonden met andere mensen. En ik had plots geen schrik meer voor de dood."

Ze verbleef nog drie dagen op intensieve zorgen en moest nog vijf maanden revalideren. Intussen is Tricia weer helemaal de oude. Ondertussen geeft ze zich uit als medium en lichtwerker.

- Nu ga ikzelf er niets extra aan toevoegen, teneinde de dingen voor jou niet te vergallen.

Hieronder enkele filmpjes - en, indien je er nog meer van aan de weet wil komen moet je haar boek 'Angels in the OR' lezen... Het telt 240 bladzijden! Wat die bladzijde-opvullingen inhouden, weet ik niet, en laat dat opzoekwerk dus aan de goedgelovigen over. Anderzijds vertelde ze in onderstaande, bijna-geloofwaardige promotionele videoclip, dat de inhoud van haar boek veel betrekking heeft op wat ze allemaal doormaakte ná die bijna-dood ervaring...

Aan anderen raad ik de tekst 'Bestaat er zoiets als het Breinparadox?' aan, die ik heel toevallig gisteren publiceerde: alsof deze blog reeds in de lucht hing. :-)

Besef daarbij ook dat mensen de dingen van elkaar kopiëren. Daar bedoel mee dat, indien jij aan de vertalingen van haar brein geloof hecht, jouw brein - bij ontstentenis van andere 'zinnige' vertalingen - ongeveer hetzelfde zal verzinnen. De kans is dus groot dat je tijdens zo'n BDE een lichtwezen wordt, God's stem aanhoort, engelen waarneemt, en zo meer, ... gewoonweg omdat jij dit van jouw hersenen verwacht.

Wel geef ik toe - dat, indien ik dit verhaal 50 jaar geleden had gehoord, ik er enig geloof aan zou hebben willen hechten.

Bron: Metro

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht