ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De covid-mirakelheiligen-top 3

Wie staan in de Top-10 op de 3 eerste plaatsen?…
door Tsenne Kikke - zondag 3 oktober 2021 18:03

Voor deze covid-heiligen worden de meeste kaarsjes gebrand...

Het is augustus 2020. De tweede golf van de covid-19-epidemie komt aanrollen en er is nog geen zicht op een geneesmiddel of vaccin. Er resten je nog twee opties: janken of een kaarsje branden. Als je voor optie twee kiest, aan welke heilige zou je schietgebedje dan gericht zijn? Die vraag stelden Italiaanse en Franse wetenschappers aan een kleine zestienduizend Twitter- en Facebookvolgers. De antwoorden van 1.158 deelnemers leverden een top tien van meest aanbeden covid-heiligen op.

Op nummer drie: De heilige Sebastiaan (3de eeuw). Hij is de beschermheilige van boogschutters en atleten en wordt ook vereerd als de beschermer tegen de builenpest. In de middeleeuwen, toen de cultus van Sint-Sebastiaan zich begon te verspreiden, werden epidemieën als de builenpest vaak beschouwd als goddelijke straffen.

Op nummer twee: Sint-Rochus van Montpellier (1350-1378), de patroonheilige van chirurgen, dermatologen en apothekers. Na de dood van zijn beide ouders schonk Sint-Roch al zijn bezittingen aan de armen en vertrok naar Rome. Daar genas hij volgens de overlevering pestlijders door voor hen te bidden. Nadat Rome pandemievrij werd, bezocht hij naburige steden. Overal verdween de pest.

En de meest aanbeden heilige in tijden van corona is … zuster Rita van Cascia (1381-1457), in de volksmond ook wel de Heilige Rita genoemd en beschermheilige van de hopeloze gevallen. Ze is patrones van de Rita-zusters en van de katholieke ziekenzorg; van slagers, slachters en vleeswarenverkopers; van hopeloze en onmogelijke zaken (‘La abogada de imposibles’). Ze wordt aangeroepen door vrouwen met een ongelukkig huwelijk, door kinderloze vrouwen en bij onvruchtbaarheid; daarnaast wordt haar voorspraak gevraagd bij moeizame examens.

Veel kerken werden zowel in België als in Nederland aan haar gewijd. In Antwerpen, bijvoorbeeld, in de devotiekapel van de kerk op de Paardenmarkt, staat een beeld van de Heilige Rita. Deze kapel is van 8.30u tot 17.00u alle dagen open.

Andere opmerkelijke namen in de top tien: de heilige Corona van Egypte (ca. 160-177), patroonheilige van de schattenjagers, maar uiteraard omwille van haar naam gelinkt aan de pandemie. En de heilige Jean-Gabriel Perboyre, een priester die in de 19de eeuw in China de marteldood stierf. Hij werd op 15 juli 1840 ter dood veroordeeld door de provinciale rechtbank van Hubei in Wuchang, dat later wereldberoemd zou worden als Wuhan, de stad waar de covid-19-pandemie begon.

Bron: Eos Wetenschap

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht