ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe een kleine kamer verwarmen voor slechts enkele eurocent per dag?

Met enkele bloempotkacheltjes kun je heel veel eurocentjes uitsparen!
door Tsenne Kikke - donderdag 20 november 2014 0:45

Onderstaand filmpje is ongeveer een jaar oud en werd reeds meer dan zes miljoen maal bekeken. Hopelijk heb jij er ook iets aan.

Zoals je voor jezelf zult kunnen merken, heb je niet al teveel benodigdheden nodig om een bloempotkacheltje samen te stellen - en, niets houd je tegen om er twee of drie van in jouw huiskamer of bureel neer te plaatsen. Qua verwarming spaar je geld uit.

- 100 theelichtjes kosten, bijvoorbeeld, bij Ikea: 2,69 euro.

- Je kunt er natuurlijk, voor extra veiligheid, ook theelichthouders bijkopen: 1,99 euro voor 12 stuks.

- Een bakvorm kost iets van een 1,99 euro, en dan moet je nog aarden bloempotten op de kop kunnen tikken - en, een aansteker, of lucifers.

- Natuurlijk moet je daarbij nog de benzine rekenen. Vooral indien je met jouw Ferrari of Mercedes rondrijdt om de spullen te gaan aankopen. Doe gewoonweg een extra voorraad theelichtjes op, opdat je volgende maand niet opnieuw in die auto moet stappen...

Achteraf bekeken...

Ikzelf heb het een tijdlang uitgeprobeerd, maar dan wel in een kamer van ongeveer 5m x 7m en met 5 tot 8 kaarsjes. Het resultaat was, dat die kamer niet warm te krijgen was. Het enige dat weldadig overkwam, was als ik mijn handen boven de bloempotten hield om me even op te warmen. Kortom: misschien zeer goed voor een heel, maar dan ook een heel kleine ruimte.

Nog iets - en, gelezen op het internet: Moderne paraffinekaarsen hebben een probleempje. Bij het branden van dit type massaal gebruikte kaars komt naast veel rook en roet, ook een heleboel andere rotzooi vrij, waaronder het kankerverwekkende benzeen. Het is zelfs nog een slag erger, de pit bevat veelal lood, zink en verschillend synthetisch materiaal en dampt gezellig mee. Zwaar giftig allemaal. Waarom ruiken wij er eigenlijk zo weinig van? Heel simpel: door verdoezeling van de paraffinegeur met synthetische aroma’s, die ook al toxisch en irriterend zijn. Overigens wordt paraffine gewonnen uit met benzeen gebleekte ruwe olie en nabehandeld met chemische oplosmiddelen.

Vooral mensen met aandoeningen aan de luchtwegen (allergieën, Astma, COPD, sinusproblemen, longkanker, longontsteking) doen er extra verstandig aan om brandende paraffinekaarsen te mijden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht