ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe een fietstochtje in Zedelgem helemaal fout liep en met een dode eindigde

Eigenlijk is hetgeen hierna volgt een na-denkertje…
door Tsenne Kikke - vrijdag 14 juli 2023 4:59

Je mag per dag duizendmaal "Ik heb een lichaam, maar ben dat lichaam niet" als een mantra afratelen - doch, dat lichaam in toom houden, is één van de meeste moeilijke dingen. Mensen reageren dan ook automatisch. Instinctief dus, waarbij er in het moment zelf niet wordt nagedacht. Achteraf wel, misschien.

Tussen haakjes: je moet wel beseffen wat er met het woordje 'nadenken' kan worden bedoeld... In elk geval heeft het totaal niets met het gewone denken te maken.

"Zot'"

Zo is een 72-jarige fietser uit Zwevezele, die in Veldegem elf dagen geleden het slachtoffer werd van verkeersagressie, eergisteren overleden.

De feiten dateren van zondag 2 juli om 11.30 uur in de Koningin Astridstraat in het West-Vlaamse Veldegem, een deelgemeente van Zedelgem. De 72-jarige man en zijn vrouw waren vanuit thuis voor een fietstocht vertrokken. Toen ze van Ruddervoorde Veldegem inreden, ging het fout. In de Koningin Astridstraat  kruisten ze een 48-jarige man op zijn speedpedelec.

Het bejaarde koppel schrok naar eigen zeggen van de snelheid en het manoeuvre van de speedpedelec. De 72-jarige zou de fietser daarop hebben uitgescholden voor ‘zot’, waarna die laatste terugdraaide en de confrontatie opzocht.

Vanaf dan lopen de verklaringen uiteen...

Volgens de echtgenote kreeg haar man een forse duw, waardoor hij met een smak in een diepe gracht terechtkwam. Daarop vluchtte de man met de speedpedelec weg. De opgeroepen ambulanciers en mug-arts moesten het slachtoffer uit de sloot halen en ter plaatse verzorgen. Zijn toestand bleek kritiek. Dat kans is groot dat hij vanwege die val zijn nek brak.

Aan de hand van een flard van zijn SP-nummerplaat kon de politie nog diezelfde dag de andere man, een zekere G. M., oppakken. Na een nachtje in de cel werd hij door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten. Zelf verklaarde hij dat de 72-jarige man hem als eerste bij het T-shirt had vastgegrepen, waarna wederzijds duw- en trekwerk ontstond en beiden in de sloot eindigden. Daarbij zou de 72-jarige slecht zijn neergekomen, waarna G. M. in paniek wegvluchtte...

Slagen en verwondingen met dood tot gevolg

Tien dagen lang vocht het slachtoffer voor zijn leven in het ziekenhuis. Woensdag bezweek hij aan zijn verwondingen. De oorspronkelijke kwalificatie van ‘slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid’ werd daardoor omgezet naar ‘opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg’.

"Mijn cliënt werd niet op de hoogte gebracht door de politie, maar vernam het overlijden van die man woensdagmiddag," zei Kris Vincke, de advocaat van de man met de speedpedelec. "Uiteraard is hij hierdoor zwaar aangeslagen. Hij had altijd gehoopt dat het slachtoffer erdoor zou komen. Of we die kwalificatie zullen betwisten? Dat weet ik niet, want ik heb nog geen inzage gehad in het dossier omdat mijn cliënt voorwaardelijk werd vrijgelaten. Wij wachten het verdere onderzoek af en zullen dan wel zien of we betwisting voeren. We moeten dus nog afwachten of de nieuwe kwalificatie veel verschil zal uitmaken. Eerst moet het parket nog beslissen of hij hiervoor wordt vervolgd. Het is nog maar de vraag of de dood van die man oorzakelijk verband houdt met het feit dat beiden in de sloot zijn geëindigd. In ieder geval had mijn cliënt nooit het oogmerk die man te verwonden, laat staan te doden."

Het parket liet weten dat de uiteindelijke kwalificatie pas bepaald zal worden na verder onderzoek. Patty 'T Jonck, parket West-Vlaanderen: "Het is zo dat, mocht het voor de correctionele rechtbank voorkomen, er een maximale straf van vijf jaar kan gevorderd worden."

De vraag is: "Wie liegt?". G. M., of de echtgenote van het slachtoffer?

Het is alleszins geen aanrader om iemand met een kort lontje 'zot!' toe te roepen. Het probleem is wel het feit dat het woord eruit is zonder dat je het weet... Je mag me tegenspreken, maar beter is om erover na te denken, en beseffen hoe in het leven zeer veel dingen automatisch kunnen geschieden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht