ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zes miljoen geesten op zoek naar hun beenderen?

Reeds in Parijs geweest? Ja? En alles gezien wat er te zien was ?...
door Tsenne Kikke - woensdag 25 januari 2012 9:10

Over de Catacomben van Parijs...

Omdat op het einde van de 18e de begraafplaatsen allemaal volzet waren, besloot men de doden in ondergrondse catacomben onder te brengen. Over een periode van 18 maanden, te beginnen vanaf het jaar 1785, werden de beenderen en rottende lichamen van 6 miljoen overledenen uit de kerkhoven naar die catacomben overgebracht en aldaar heel netjes opgestapeld. Naar het schijnt zouden de skeletten van Rabelais en Robespierre er ook tussen liggen.

Indien je geloof hecht aan het feit dat de geesten van doden over hun beenderen waken, kan ik je garanderen dat ze daarmee een tijdje bezig zijn geweest. Het was dus niet gemakkelijk om ‘hun bezittingen’ van die van anderen te kunnen onderscheiden.

En, als je de filmpjes bekijkt, kom je over die ondergrondse van Parijs nog veel meer interessante dingen te weten... Waaronder: hoe en waarom grondverzakkingen ontstonden, hoe een deel van het Romeinse rijk aldaar nog altijd wordt bewaard, waarom men die ondergrondse catacomben heeft uitgegraven, hoe de nazi’s er gebruik van hebben gemaakt, met welke bouwstenen de kathedralen werden gebouwd, enzovoorts.

Bekijk de filmpjes: het is misschien een leerrijke ervaring. In wezen ben ik ervan overtuigd dat - zelfs indien je ooit in Parijs bent geweest - de beelden en de verhalen jou zullen kunnen fascineren.
Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht