ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Poetin is woedend op Duitsland vanwege de levering van tanks

“Opnieuw willen Hitler's opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten…”
door Tsenne Kikke - donderdag 2 februari 2023 18:42

Poetin waarschuwde het Westen dat ze Rusland - een land met 146 miljoen inwoners - niet kunnen verslaan en haalde in het bijzonder uit naar Duitsland: “Keer op keer moeten we de agressie van het collectieve Westen beantwoorden. Het is ongelooflijk, maar het is een feit: Duitse Leopard-tanks met kruisen erop bedreigen ons weer. Zij, die verwachten Rusland op het slagveld te kunnen verslaan, begrijpen duidelijk niet dat een hedendaagse oorlog met Rusland heel anders zal verlopen. We sturen onze tanks niet naar hun grenzen, maar we hebben iets om hen van antwoord te dienen, en dat zal niet beperkt blijven tot het gebruik van pantservoertuigen." Aldus Poetin tijdens een toespraak ter ere van de herdenking van de slag om Stalingrad waarbij de Sovjet-Unie het leger van nazi-Duitsland versloeg. Hij trok er duidelijk een parallel tussen de oorlog tegen Hitler en de Russische militaire campagne in Oekraïne.

De Sovjet-Unie versloeg toen het leger van nazi-Duitsland. De herinnering aan de militairen die de overwinning op de Duitse troepen behaalden en het keerpunt in de oorlog veroorzaakten, is buitengewoon belangrijk en diep geworteld in Rusland. De strijd wordt nog altijd aanschouwd als de bloedigste veldslag in de wereldgeschiedenis, met zo’n 2,2 miljoen doden in zes maanden tijd.

“En opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten, met de hulp van de ‘banderovtsy’,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de volgelingen van de Oekraïense ultranationalist Stepan Bandera (1909-1959) die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi’s samenwerkte.

Al sinds het begin van zijn offensief in Oekraïne op 24 februari beweert Poetin dat de politici die in Kiev aan de macht zijn, “neonazi’s” zijn die verantwoordelijk zijn voor de “genocide” op de Russischsprekende bevolking van het buurland.

Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov vulde later op de dag de uitspraken van Poetin aan. “Naarmate het collectieve Westen nieuwe wapens levert, zal Rusland meer gebruikmaken van zijn mogelijkheden om te reageren in de loop van de speciale militaire operatie.”

Moskou is duidelijk razend om de nieuwe wapenleveringen. Eerder op de dag reageerde minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov: “Rusland moet met zijn troepen nog dieper Oekraïne binnentrekken om zo westerse langeafstandswapens zo ver mogelijk van de Russische grenzen te houden.” Hij verwees naar zogenaamde plannen van Washington om Kiev te bevoorraden met raketten met een bereik van 150 kilometer.

Lavrov zei dat het nodig is om de Oekraïense artillerie zo ver mogelijk terug te dringen in het land, zodat er geen risico meer is voor Rusland. Hij voegde ook toe dat de afstand afhangt van het bereik van deze wapens ten opzichte van “onze gebieden”.

Hiermee verwees hij dus naar de Oekraïense regio’s Cherson, Donetsk en Loehansk, die Rusland na het begin van zijn aanvalsoorlog in Oekraïne illegaal annexeerde. Ook noemde hij Zaporizja, dat nog niet volledig onder Russische controle staat.

De minister benadrukte in het interview dat de geplande leveringen van westerse wapens, waaronder de langverwachte tanks, “niets zal veranderen” aan de situatie in deze regio’s.

In elk geval wordt het volgens mij toch stilaan tijd dat men achter Poetin's woorden begint te luisteren...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht