ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Internationaal arrestatiebevel tegen Vladimir Poetin geldt levenslang

Dta beweerde de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof…
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 maart 2023 18:34

Waar oorlog heerst, gebeuren net dezelfde dagdagelijkse dingen, maar dan wel met deze verschillen, namelijk: ze geschieden veelvuldiger en worden als het ware toegelaten. Denk, bijvoorbeeld, aan mensen doden, verkrachten, folteren, ontvoeren, en zo meer. In onze gewesten doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat gevangenen niet ontsnappen. In Rusland worden ze - met de enige bedoeling mensen te gaan doden - vrijgelaten. Natuurlijk kunnen we nog veel meer gelijkaardige zaken aanhalen; maar laten we het nu afronden met het feit dat de Verenigde Naties zowel Rusland als Oekraïne beschuldigden dat ze krijgsgevangenen zonder enige vorm van proces hebben geëxecuteerd. Ze zouden dus allebei op het matje moeten geroepen worden...

Het eenzijdig arrestatiebevel dat het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) tegen de Russische president Vladimir Poetin en Maria Lvova-Belova, de kinderrechtencommissaris van Rusland heeft uitgeschreven blijft ook geldig als er een einde komt aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat legde hoofdaanklager Karim Khan maandag uit op BBC Radio 4. “Er bestaat geen verjaringstermijn voor oorlogsmisdaden. Tenzij ze voor de onafhankelijke rechters van het hof verschijnen en de rechters ten gronde besluiten een zaak te seponeren.”

“De rechters, onder wie de aanklager van het ICC, Karim Khan, hebben illegale beslissingen genomen om de president van de Russische Federatie en de commissaris voor kinderrechten te arresteren”, aldus het Russische onderzoekcomité in een verklaring. “Er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld”.

Een woeste Medvedev dreigde met hypersonische raket op Internationaal Strafhof in Den Haag na arrestatiebevel voor Poetin. “Ze hebben beslist om een president van een kernmacht die niet deelneemt aan het ICC – op dezelfde gronden als de Verenigde Staten en andere landen – te vervolgen”, aldus Medvedev. “De gevolgen voor het internationaal recht zullen monsterlijk zijn.”

Poetin naar Zuid-Afrika

Omwille van het internationale arrestatiebevel zouden dus landen, die het ICC erkennen, Poetin moeten oppakken als hij in het land aankomt. Dat brengt, onder andere, Zuid-Afrika in een lastig parket. Het is lid van het ICC, maar weigerde tot nog toe om de Russische invasie van Oekraïne te veroordelen. In 2015 weigerde het trouwens al eens om ondanks een arrestatiebevel van het ICC, de Soedanese president Omar al-Bashir uit te leveren.

Hoewel een bezoek van de Russische president aan Zuid- Afrika nog niet is bevestigd, is het wel de verwachting dat hij in augustus zou verschijnen op de bijeenkomst van BRICS-landen in het Zuid-Afrikaanse Durban. Nu het arrestatiebevel de bewegingsvrijheid van Poetin inperkt, is het echter nog maar de vraag of die reis zal plaatsvinden.

Anderzijds beloofde Poetin aan Afrika graan te leveren indien de huidige overeenkomst met Oekraïne binnen de twee maanden niet wordt verlengd. Een deel van het graan zou zelfs gratis zijn voor de meest behoeftige Afrikaanse landen.

Ook verklaarde Gergely Gulyas, stafchef van de Hongaarse premier Viktor Orban, de voorbije week dat er in zijn land geen wettelijke basis bestaat om Poetin te arresteren. Het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof zou immers in strijd zijn met de Hongaarse grondwet. Nochtans heeft Hongarije naar het schijnt het Statuut van Rome volgens de VN-archieven in 1999 ondertekend en geratificeerd in 2001, onder de eerste regering-Orban.

Och, waar oorlog heerst, gebeuren net dezelfde dagdagelijkse dingen, maar dan wel publiekelijk uitvergroot en goedgekeurd - of, alleszins aanvaard als een doodnormaal onderdeel ervan. Wie ligt er nog wakker van berichten, zoals: "Drie doden in Cherson vanwege Russische aanval" - "Al 23 doden geteld na tornado in Mississippi", et cetera. Wel is het afwachten of één land het ooit aandurft om Poetin gevangen te nemen, en uit te leveren...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht