ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Toekomstvoorspellingen

Mogelijk ook bekend als waarzeggerij.

Waarzeggerij maakt deel uit van de wereld van het paranormale en houdt vooral in: inzicht verkrijgen in een vraag, of situatie, door middel van een gestandaardiseerd proces of ritueel. Mensen, die zich als waarzeggers uitgeven, kunnen bij het advies dat ze aan iemand geven, bovendien beweren in contact te staan met gidsen, engelen, of met bovennatuurlijke krachten.

De oudste vorm van waarzeggerij is waarschijnlijk geomantie, waarbij markeringen, die iemand in het zand maakt, geïnterpreteerd worden. In dit systeem van voorspellerij worden soms ook steentjes, zandkorrels of zaden op de aarde verstrooid, waarna hun vorm en positie wordt geïnterpreteerd.

Ook in de wereld van de magie werd er indertijd met zeer veel mee gewerkt. Zo was geomantie in de 19e eeuw een verplicht studieonderdeel bij de 'Hermetic Order of the Golden Dawn'; een magische orde, waarvan de magiër Aleister Crowley lid was.

Alhoewel astrologie in wezen niet bedoeld is om de toekomst te voorspellen - want, sterren en planeten dringen, maar dwingen niet - zijn er wel mensen die het als hulpmiddel aanwenden. Zo kan men naar het schijnt, vertrekkende van iemands geboortehoroscoop, vertellen wat de persoon tijdens het leven te wachten staat. Dankzij dezelfde astrologie en de interpretatie van de beweging van hemellichamen, zijn er zelfs astrologen die beweren dat ze gebeurtenissen op Aarde kunnen voorspellen.

Voorspellende methodes die een lange traditie hebben zijn:

- Astrologie, waarbij men rekening kan houden met uitspraken van Gurdjieff, die beweerde dat astrologie enkel en alleen betrekking heeft op iemands essentie en niet op de verworven, en dus oneigene, persoonlijkheden.

- Numerologie, die zich bezighoudt met enerzijds esoterische, symbolische aspecten van getallen, en anderzijds met bredere interpretaties van getallensymboliek.

- Het gebruik van middelen, zoals: speelkaarten of tarot, een kristallen of glazen bol, teerlingen, vuur, water, weggeworpen zout,  zijn slechts enkele voorbeelden. Ook kan men werken met ingewanden van dieren, met theeblaadjes, of kan men aan koffiedikkijken doen, drie munten werpen, zoals bij de I Tjing, vergelijkbaar met voorspellingen doen met behulp van runenstenen.

- Methoden voor karakteranalyse, zoals: grafologie, fysionomie, frenologie en handlezen. Tegenwoordig wordt er, bijvoorbeeld, ook met enneagramtypen gewerkt, gebaseerd op het enneagram, een symbool uit het Oosten, dat vorige eeuw door George Ivanovitch Gurdjieff in het Westen werd geïntroduceerd.

- Orakelbeenderen als hulpmiddel: een voorbeeld hiervan is scapulomantie, waarbij men met schouderbladen van overleden dieren werkt, een gebruik, onder andere bij de sjamanen in Mongolië en bij de Oebychen. Indien men met stukken van het schild van schildpadden werkt, zoals in het Oude China, dan wordt het plastromantie genoemd.

Maar wees op jouw hoede als je aan Waarzeggerij wilt gaan doen, want in de Bijbel vindt men in Leviticus Hfst.20 - Vers 27 de volgende waarschuwing: “Mannen of vrouwen in wie de geest van een dode is, of die aan waarzeggerij doen, moeten ter dood worden gebracht. Zij moeten worden gestenigd; zij hebben hun dood aan zichzelf te wijten.”

In elk geval dacht men er zo ten tijde van Mozes over ...

Organisaties gespecialiseerd in toekomstvoorspellingen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in toekomstvoorspellingen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht