ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Neem jij de 100.000 Nieuw-Zeelandse dollars in de wacht?…

… omdat je over paranormale gaven beschikt?
door Tsenne Kikke - vrijdag 28 april 2023 16:22

Als 16 jaar lang is de spiritualiteit waarop Spiritualia zich toelegt van een geheel andere orde en eerder gericht op het innerlijke van de mens en dus niet op het lichaam, de diverse persoonlijkheden en de honderdtallen kleine ikjes.

Anderzijds staan we open voor miraculeuze dingen die zich eventueel in de materiële wereld zouden kunnen afspelen. Maar, daarvoor hebben we wel serieuze hulp van buitenaf nodig. Bijvoorbeeld...

In 1996 richtte James Randi de 'James Randi Educational Foundation' (JREF) op. Deze organisatie ondersteunde onderzoek van paranormale claims en probeerde deze te testen onder gecontroleerde onderzoeksomstandigheden waar beide partijen zich mee akkoord verklaarden. Iedereen die als eerste een bovennatuurlijke vaardigheid kon aantonen, ontving een prijs van $1.000.000. Niemand, maar ook niemand heeft die test doorstaan. In Nieuw-Zeeland bestaat er al jaren lang ook zo'n uitdaging...

Zo bieden vanaf 1 april 2023 de 'NZ Skeptics', samen met de 'NZ Association of Rationalists and Humanists', een prijs van honderdduizend dollar (NZ $100.000) aan als onderdeel van de 'NZ Skeptics Challenge' - en dit is beslist geen aprilgrap!

Tot voor kort bood de bekende scepticus Stuart Landsborough, van 'Wanaka's Puzzling World', een psychische uitdaging van $100.000 aan. Na drie decennia van vermeende gedachtenlezers en geestenpraters, die probeerden zijn prijs te winnen en daarin natuurlijk faalden, beëindigde hij de uitdaging bij zijn pensionering. De New Zealand Skeptici beschouwen hun nieuwe uitdaging als de 'spirituele' opvolger van zijn geweldige werk.

Om deze gebeurtenis te vieren, dagen de NZ Skeptics publiekelijk drie prominente Kiwi's uit, die allemaal profiteren van onbewezen beweringen, om mee te dingen naar het prijzengeld. Het gaat om...

- Ken Ring, die beweert dat hij het weer en aardbevingen kan voorspellen door naar de maan te kijken (zijn voorspellingen staan in zijn almanak die $120 kost).

- Kelvin Cruickshank, helderziende, die gelooft dat hij kan communiceren met de geesten van overleden mensen.

- Kirsten Taylor, natuurgeneeskundige en kruidendokter, die een homeopathisch middel met kruiden en bloemenessence verkoopt waarvan zij beweert dat het mensen kan helpen slapen.

Om de prijs te winnen en sceptici ongelijk te geven, moeten deze mensen instemmen met een gecontroleerd testprotocol, waarbij hun bekwaamheid wetenschappelijk en streng wordt onderzocht. Een onafhankelijke rechter zou toezicht houden op de tests om ervoor te zorgen dat beide partijen het overeengekomen protocol volgen.

Craig Shearer, voorzitter van de NZ Skeptics, heeft er namelijk genoeg van dat mensen boude beweringen doen zonder ze met bewijzen te staven.

"Veel te vaak zien we mensen in het nieuws komen omdat ze een vermeende speciale gave hebben die de wetenschap tart. Wij zijn er vrij zeker van dat de wetenschap gelijk heeft en zij ongelijk - en wij zetten ons geld op het spel om dit aan te tonen. We zijn bereid de moeite te doen om deze mensen te testen, en als ze kunnen aantonen dat ze echt zijn, verdienen ze het geld. We zien veel claims, ondersteund door getuigenissen van 'tevreden' klanten, maar deze anekdotes vormen geen goed bewijs."

Hema Paterson, voorzitter van de Rationalisten, is het daarmee eens. "Als iemand gaat vertellen dat hij met geesten kan spreken, zieken kan genezen door te bidden of aura's kan zien, kan hij maar beter met een goed bewijs komen aandraven; het bewijs, dat hij niet opzettelijk of 'per ongeluk' mensen misleidt."

Hoewel de uitdaging alleen op uitnodiging beschikbaar is, is het publiek welkom om hun naam en de details van hun kunnen aan de NZ Skeptics voor te leggen als zij denken iets te kunnen dat de gevestigde wetenschap tart. Of ze kunnen de naam van iemand anders insturen van wie ze denken dat die de mensen voor de gek houdt. Iedereen kan de Skeptici een tip sturen door hen te mailen op [email protected], of door een bezoek te brengen aan https://skeptics.nz/challenge. De regels van de uitdaging zijn te lezen op https://skeptics.nz/challenge/rules.

Zal één van hen - of, alle drie - die prijs in de wacht slepen? 'k Ben geen toekomstvoorspeller..., toch ken ik het antwoord al.

En jij, beste lezer? Praat eens met de inhoud van jouw brein. Een inhoud, die je ooit ergens hebt opgedaan, waaraan je je hebt blijven vastklampen, waardoor het jouw persoonlijke 'waarheid' werd. Zo loopt elke mens met eigen 'waarheden' rond, en de ene weet het dan ook véél beter dan al de anderen, nietwaar?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht