ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Astrotherapie is, onder andere, een gids voor persoonlijkheidsontwikkeling

Astrotherapie tracht, bijvoorbeeld, ook psychische problematiek te behandelen met behulp van psychotherapeutische vaardigheden gecombineerd met de wetenschap van de astrologie.
door Tsenne Kikke - vrijdag 27 april 2012 22:50

Astrotherapie is een mengeling van astrologie en psychotherapie, die de psychische problematieken probeert te behandelen met behulp van zowel psychotherapeutische vaardigheden als astrologie. Naast bekende psychologische inzichten over de werking van de geest en hersenen van de mens wordt de geboortehoroscoop gebruikt om het karakter en de huidige psychische problemen van iemand te verklaren en te behandelen.

Aan de hand van de astrologische geboortekaart wordt de persoonlijkheid bepaalt, het geeft een beter inzicht in de sterktes en zwaktes van de mens, en het kan ons ook bepaalde dingen over de toekomst vertellen. Dit mag men nochtans niet verwarren met waarzeggerij, omdat men vanuit vaste gegevens vertrekt, die reeds vanaf de geboorte zouden vaststaan.

Astrotherapeuten voorspellen dus geen gebeurtenissen die zich eventueel in de toekomst kunnen plaatsgrijpen. Wel wordt er naar het karakter gekeken, naar de ontwikkeling van een persoon, en hoe men de persoonlijkheid zou kunnen beïnvloeden.

Sommige astrotherapeuten verdelen, bijvoorbeeld, het menselijke brein in 10 astrologische onderverdelingen: de zon, de maan en acht planeten. Ze staan allemaal voor een aspect van jezelf, van je noden tot je houding ten opzichte van geld en relaties.

Nogmaals: astrotherapeuten voorspellen geen gebeurtenissen in de toekomst, maar kijken naar het karakter en de ontwikkeling van een persoon. Hierdoor kunnen ze een neiging in het leven van iemand zien: vergelijk het zo'n beetje met het bekijken van een weerbericht. Het is aan de persoon zélf om dit 'weerbericht' te gebruiken op een manier waar hij, of zij, zich het best bij voelt.

Nota: Heb je zélf ervaringen gehad met astrotherapie? Of weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan. Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Nota #2: Je weet het, of niet, maar ikzelf ben naar DIMschool verhuisd. Vooraleer je me volgt, raad ik je aan dit nieuwsberichtje te lezen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht