ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wie ben jij in Essentie? En, ben je al - of, word je een Eclecticus?

Astrologie heeft enkel betrekking op de essentie van de mens
door Tsenne Kikke - woensdag 30 januari 2019 5:50

Wat sommige mensen moeilijk of helemaal niet kunnen begrijpen, is dat Astrologie enkel en alleen betrekking heeft op de essentie van de mens; een iets, dat rond de leeftijd van 6 jaar is stilgestaan met groeien. Zo heb je misschien een persoonlijkheid die er zeer dicht bij aanleunt, en anderen - de meer oneigene, en dus verworven persoonlijkheden - die er niets mee te maken hebben.

Het was vooral Gurdjieff die ons daarop wees door het metafoor aan te halen dat onze essentie - terwijl we nog in een embryonaal stadium in de moederbuik bevonden - door de planeten werd gekleurd. Weet daarbij ook, dat die essentie zich dan ook in een 'primitief' stadium bevindt en hier op Aarde is gekomen teneinde zichzelf te ver-vol-maken.

Om die reden verwees ik reeds verscheidene malen naar het feit om jouw essentie met een krachtdier te vergelijken - gewoonweg, omdat het zich tussen mens-zijn en animaal-zijn bevindt. Kortom: de essentie dient te worden veredelt, opdat ieder van ons tot meer mens-zijn zou kunnen uitgroeien, met als mogelijk einddoel: 'de volwaardige mens'.

Natuurlijk kan ik ook deze 'werkelijkheid' niet in woorden omschrijven.Om die reden haal ik soms mythen, sagen, sprookjes en legenden aan om dingen te verduidelijken - of, kopieer ik allegorieën en parabelen van leermeesters die onze Aarde voordien hebben bezocht, waaronder Boeddha, Jezus, Nisagardatta Maharaj, Gurdjieff, en zo meer...

Nogmaals: astrologie heeft enkel en alleen betrekking op jouw essentie, en dus niet op al jouw diverse persoonlijkheden, noch op jouw honderdtallen ikjes.

Tussen haakjes: ook al eens de vraag "Wie, of wat ben ik in essentie?" gesteld?

In elk geval: lezers kunnen veel meer over zichzelf, de zin van het leven, het waarom van ons bestaan, en zo meer, aan de weet komen indien ze zich als eclecticus zouden inschrijven.

In afwachting daarvan - ik bedoel: in afwachting van jouw komst - zal ik me vanaf 1 februari eerder op de rubriek 'Eclecticus' gaan toespitsen - een rubriek, waarvoor zich nog geen mens tot op de dag van vandaag heeft ingeschreven... :-)

Het ziet er dus voor 'Eclecticus' niet al te hoopgevend uit. Doch 'hoop' is een woord dat in wezen uit mijn woordenboek werd geschrapt.

Weet, dat mensen die hopen, dan ook hopen hoop verkrijgen... Oké, ze krijgen wat ze vragen, en hoop doet bovendien misschien leven, doch wat zijn ze met al die hopen hoop? Enig idee?...

Ver-wachten

Maar, ik was aan het afdwalen... Mijn vraag is: mogen we jou als eclecticus verwachten? Of, moeten we daarvoor heel ver (verwijzend naar: 'lange tijdsduur') wachten? :-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht