ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De val van een radiotelescoop: Toeval? Lot? Of Wil?

Waarom astrologie in wezen niet van toepassing is op de gehele mens.
door Tsenne Kikke - zaterdag 5 december 2020 18:52

Astrologie heeft enkel en alleen betrekking op de essentie van de mens, niet op de diverse persoonlijkheden, noch op de 1001 elkaar afwisselende ikjes. Maar, omdat geen mens met zijn essentie in contact staat en eveneens niet aan Zelfkennis doet, is elk woord dat ik er nu nog over zou kunnen schrijven op dit moment eerder overbodig.

Om die reden is er over Lot en Wil geen sprake, en blijft enkel Toeval over. Anders gezegd: de mens leeft onder de Wet van Toeval. Dit beweerde George Ivanovitch Gurdjieff althans meer dan 100 jaar geleden. Maar, indien jij denkt het beter te weten, hoef je er geen woord van te geloven, natuurlijk.

Wel betekent het niet, dat - juist omdat we onder de Wet van Toeval leven - we niet kunnen ingrijpen.

Stel, dat je tegen een sokkel aanloopt waarop een peperdure antieke Chinese vaas staat, die door jouw tussenkomst de lucht invliegt. Indien je blijft toezien, zal je merken dat die vaas - vanwege de Wet van de Zwaartekracht - op de grond zal vallen en in tientallen stukjes zal uiteenvallen, tenzij je die tijdig in de vlucht met beide handen vastneemt en je het van een hachelijke versplintering redt.

Dus, nogmaals: het is niet omdat we onder de Wet van Toeval leven dat we niet kunnen ingrijpen. Eén voorbeeldje uit de miljarden andere...

Het Arecibo Observatorium is een radiotelescoop in Arecibo van het eiland Puerto Rico. Dit observatorium wordt beheerd door SRI International, USRA en UMET, in het kader van een samenwerkingsovereenkomst met de National Science Foundation (NSF). Het wordt ook wel het 'National Astronomy and Ionosphere Center' genoemd, hoewel 'NAIC' verwijst naar zowel het observatorium als naar het personeel dat het exploiteert. Vanaf de bouw in de jaren zestig tot 2011 werd het beheerd door de Cornell University.

Deze 900 ton wegende radiotelescoop was in zijn soort met zijn 305 meter diameter de grootste ter wereld. Hij werd gebruikt in drie belangrijke onderzoeksgebieden, zijnde: radioastronomie, aëronomie en radarastronomie. In 1999 verkreeg het meer erkenning toen het begon met het verzamelen van gegevens voor het SETI@home project.

Het bouwwerk was trouwens niet alleen bekend bij meteorologen en belanghebbenden. Zo speelde het een rol in tal van televisieproducties en Hollywood-films, zoals in de James Bond-film ‘Golden Eye' - en, Jodie Foster ontdekte er buitenaards leven mee in de film 'Contact' uit 1997. Ook in het echt hebben astronomen er tal van interessante ontdekkingen mee gedaan, maar ze hebben er nooit buitenaards leven mee gevonden.

Die reusachtige 57 jaar oude radiotelescoop was al vanwege geldgebrek een tijdlang bedreigd met sluiting; vooral; omdat één van de vele kabels kabels, die het in evenwicht hield, in augustus was afgebroken. Er moest dus een nieuwe worden bevestigd. Dat vormde een veel te gevaarlijke uitdaging voor de bouwvakkers, die konden worden gedood als het project plotseling mis zou gaan. De hoop dat het een geïsoleerd incident was dat kon worden verholpen, werd finaal verprutst toen begin november een tweede kabel brak. Uiteindelijk nam men eind november de beslissing om de telescoop dan maar te ontmantelen, en werkte men aan een plan om de structuur zorgvuldig te slopen.

Echter, voordat ze de radiotelescoop veilig konden ontmantelen, nam de natuur op dinsdagochtend haar gang toen het uitgebreide instrumentenpaneel van zijn voetstuk viel en in de telescoopschotel die eronder lag neerstortte.

Hieronder wordt het allemaal op een begrijpelijke manier uitgelegd...

Een drone filmde de gebeurtenis...

Een andere drone nam de schade op...

Ter herhaling: het is niet omdat we onder de Wet van Toeval leven dat we niet kunnen ingrijpen.

Met andere woorden: zeer veel dingen die ons overkomen - waaronder ziekte of een opgebroken relatie, bijvoorbeeld - kunnen door de mens worden voorkomen door tijdig in te grijpen.

Eigenlijk leven we in een knotsgekke wereld, met hier en daar - om het op z'n zachtst uit te drukken - enkele miljarden knotsgekke mensen. Het doet me een beetje denken aan het Toppunt van Krankzinnigheid, zijnde: dag in dag uit hetzelfde doen en 's avonds gaan slapen in de hoop dat morgen alles veranderd is: een beter inkomen, een mooier huis, een knappere en veel betere partner, miljoenen op de bankrekening, en zo meer.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht