ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Astrologie: Waarom ben je die je bent, en dus niet anders?

Hierin wordt de vraag beantwoord hoe ikzelf een begin maakte aan astrologie.
door Tsenne Kikke - woensdag 27 november 2013 6:52

Astrologie heeft mij altijd gefascineerd - en, vooraleer ik er een studie van begon te maken, was ik sceptisch. Nu nog. Anders gezegd: dat scepticisme heeft me nooit verlaten. In wezen ben ik sceptisch tegen alle dingen die verband houden met het alternatieve, het paranormale en het zogenaamde spirituele. Misschien is het omdat ik op 21 december ben geboren: de dag gewijd aan de Ongelovige Thomas. Voor hem was niet enkel en alleen zien, geloven: hij moest de wonde ook betasten.

Ik ben dus een scepticus, maar wel - volgens mijn eigen opinie - een gezonde. Om die reden heb ik al tientallen kinderen uit hun badwater gered, vooraleer ik dat bezoedelde water wegwierp. Astrologie is er eentje van. Maar wel, zoals ik reeds eerder schreef: de astrologie met betrekking tot de essentie van de mens.

Alles begon met een soort van uitdaging. In de beginjaren '70 van de vorige eeuw stond er in elke krant en tijdschrift de Horoscoop van de Dag, of van de Week. Mensen, en vooral vrouwen, kochten of lazen soms een krant enkel en alleen om aan de weet te komen wat de sterren voor hun die dag te bieden hadden. De rest werd natuurlijk ook gelezen, vluchtig.

Voor mij was dat allemaal 'rommel', en tijdens een gesprek met iemand kwam dat woord over mijn lippen. Mijn gesprekspartner respecteerde hoogstwaarschijnlijk zowel mijn jeugdige leeftijd, evenals mijn onwetendheid, maar gaf me toch de raad om er een grondige studie van te maken. "Daarna," zei hij me, "mag je het van mij gerust afbreken, maar dan wel vanuit een weten, en niet vanuit jouw gebrek aan kennis."

In wezen was dat voor mij een uitdaging en niet lang daarna kocht ik er enkele boeken over. Bij Boekhandel Verreyken in de Antwerpse Wiegstraat. Het was een klein winkeltje, met een zeer kleine achterkamer, uitgebaat door een kleine, tengere dame, van - ik denk: rond de 80 jaar. En dat winkeltje, hoe klein ook, was vanop de grond tot aan het plafond volgepropt met duizenden boeken. Het was een zaligheid om daar te gaan shoppen.

Enkele jaren later werd die zaak overgenomen door de gebroeders Etienne & Christian Vandekerkhove. Het is vooral Etienne die me op astrologisch gebied bleef inspireren en ik volgde bij hem - in de jaren 1974-1975 - zelfs een cursus. In de Van Arteveldestraat in datzelfde Antwerpen. Het was dan ook een periode in mijn leven dat ik me steeds meer in alles wat het occulte, paranormale, new age, enzovoorts, begon te verdiepen. Het kon ook niet moeilijk anders, want ik was toen tijdlang de boekhouder van hun zaak.

In 1976 startte ik de vzw Psychon op, en Etienne Vandekerkhove was één van de bestuursleden. Ik bedoel daarmee: die man heeft me daarna blijven inspireren. Ooit hoop ik hem nog eens in levende lijve te kunnen ontmoeten.

Astrologie heeft me dus reeds meer dan 35 jaar lang gefascineerd. Nooit heb ik er mijn ganse tijd aan besteed - gewoonweg, omdat een mens moet kiezen. Na mezelf in de wereld van de Magie te hebben verdiept, sloeg ik de weg van Zelfkennis in - en, die weg blijf ik bewandelen, tot na mijn dood.

De astroloog die op deze website ook het computerprogramma heeft geschreven, ben ik niet, wel Eaglan. Maar het is dan ook weeral dankzij hem dat ik me er ook terug mee bezighoudt. Sporadisch dan wel.

De interpretaties, die op deze website staan, worden elke week aangevuld, gewijzigd en verbeterd. En, jouw meningen zijn daarbij dan ook van harte welkom!

Nadat je bent ingelogd, hoef je slechts naar 'Profiel' te gaan om aldaar zowel jouw geboorte-uur en de coördinaten van jouw geboorteplaats in te vullen. Indien je jouw tijdstip van geboorte niet kent, vul dan gewoonweg 12u00 in. Voeg er, in de meeste gevallen, GMT+1 aan toe. Ga daarna naar 'Wie ben ik', en lees wat daarin allemaal over jou afgedrukt staat.

Noteer daarbij het mogelijke feit hoe jij, net als eender welke andere mens op deze planeet Aarde, als het ware 'voorgeprogrammeerd' bent en dus aan jouw essentie weinig of niets kunt veranderen. Wél aan hetgeen er uit groeit..., of nog uit kan groeien. Maar dan rijzen er automatisch twee vragen op, namelijk: (1) "Beschikt de mens over een Vrije Wil?" - en, (2) "Hoe kan ik die groei beïnvloeden?". Doch, om daarop zinnige antwoorden te kunnen geven, moeten we op Zelfkennis overschakelen...

NOTA: het astrologieprogramma werd van deze website verwijderd, sorry!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht