ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Astrologie: Wat is een astroloog?

De persoon die zichzelf als 'astroloog' uitgeeft, is niet de astroloog van eeuwen geleden.
door Tsenne Kikke - vrijdag 12 september 2014 17:52

Antwoord: een astroloog is een persoon, die een degelijk astrologisch computerprogramma heeft aangekocht en veel meer boeken over het onderwerp heeft gelezen dan jij.

De meeste astrologen, die privé-consultaties geven, zondigen zich aan één en hetzelfde ding: ze trachten alles vanuit hun hoofd te interpreteren. Weet, dat ik er tientallen van heb gekend.  

Reeds in de helft van de jaren '70 volgde ikzelf enkele jaren Astrologie. De man, waar ik toen het meeste respect voor had, was een zekere Etienne van de Kerkhoven. Het was in de beginjaren van het VAG, de afkorting van 'Vlaams Astrologisch Gezelschap', en de tijd van Luc Demaré, de Vos, enzovoorts. Totdat de ego's tegen elkaar in opstand kwamen, bleef ik er lid van. Daarna stichtte ik mijn eigen vereniging, die op enkele jaren tijd uitgroeide tot iets meer dan 500 Psychonleden.

Anders gezegd: ik weet waarover ik schrijf.

Wees dus op je hoede voor astrologen die jouw horoscooptekening uit hun hoofd interpreteren.

Indien je bij DIMschool vzw jouw horoscopische interpretatie hebt aangevraagd, merk je vrij snel dat al die teksten onmogelijk vanuit het hoofd kunnen worden aangeleerd. Een astroloog, die ze wél uit het hoofd interpreteert, zal er 90% van verliezen, en dat verlies opvullen met zijn eigen intuïtieve denken, aangevuld met de nodige verbeelding.

Een voorsmaakje ...

In de beginjaren '90 bezocht ik een professionele astroloog, die nu in Antwerpen woont. Een deel van het gesprek verliep ongeveer als volgt ...

"Ik lees hier af dat je moeilijke jeugdjaren hebt doorgemaakt. Is dat juist?"

"Neen, mijn jeugd verliep probleemloos."

En dan begon hij te zoeken, en stelde vragen, zoals:

Een zwaar ongeluk meegemaakt? Een operatie ondergaan? Werd er incest op jou gepleegd?

In het Antwerps gezegd: 'de frut werd zuur' - oftewel, vertaald naar het Nederlands: zijn haring braadde niet meer.

"Problemen op school gehad? Aha! Je werd gepest! Dat zal het dan zijn... Nu, om verder te gaan... bla, bla bla."

De rest laat ik aan jouw eigen denken over, omdat ik mensen graag bij elk denkproces betrek. Hopelijk kwam de boodschap ditmaal beter over dan voorheen.

"

Nota: Heb je jouw horoscoop reeds bekeken? Neen? Ga dan naar de balk geheel bovenaan, klik op 'Wie ben ik', en daarna op 'Geboortehoroscoop'. Indien je ervan meer aan de weet wenst te komen, lees dan alle vorige nieuwsberichten onder de rubriek 'Dossier Astrologie'.

Momenteel wordt er nog altijd aan de teksten van de horoscopen gewerkt - maar, zoals ik reeds eerder schreef, verkrijgen personen die ervoor betaald hebben voorrang. Hopelijk kun je daar, beste lezer, het nodige begrip voor opbrengen."

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht