ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Medium

De term medium duidt op een persoon, die over een of meerdere spirituele, genezende of paranormale gaven beschikt.

Voorbeelden van zulke gaven zijn, onder andere helderziendheid, heldervoelendheid, helderwetendheid, helderhorendheid, telepathie, et cetera.

In zeer veel gevallen betekent het woordje medium: ‘kanaal’, of ‘tussenpersoon’. Dit betekent, dat de gave geen eigendom is van de persoon zelf, maar dat de persoon als doorgeefluik fungeert. Voorbeelden hiervan kunnen sommige healers of sjamanen zijn. 

Dan zijn er ook nog de trancemediums, die een stapje dieper gaan. Een trancemedium is een persoon, die zichzelf in een trance brengt, waarbij de een of andere identiteit, zoals bijvoorbeeld de geest van een overleden persoon, of spirituele gids, via het lichaam van het trancemedium, boodschappen doorgeeft. Voorbeelden hiervan zijn, onder andere, Jane Roberts,  en Edgar Cayce.

Een stemmedium, zoals de Brit Leslie Flint (1911 - 1994), is een medium die het fysische fenomeen van de directe stem kan produceren. Stemmen van overledenen zijn hoorbaar, ook in hun eigen dialect. Het verschil met een trancemedium is, dat die stem zich in de nabijheid van het medium laat horen, maar niet door hemzelf uitgesproken wordt. Indien de stem van de overleden persoon niet kon doorkomen, was het de geleidegeest Mickey, een jongetje dat op vroege leeftijd overleed, die bijspringt en de woorden duidelijk hoorbaar overbracht. De stem van Mickey kwam altijd vanuit een plaats boven het lichaam van Leslie Flint.

 

Rosemary Brown (1916 - 2001) was een Engels medium, die claimde composities doorgegeven te krijgen van componisten zoals Franz Liszt, Sergei Rachmaninov, Franz Schubert, Edvard Grieg, Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms, Claude Debussy, Frédéric Chopin, Robert Schumann en Ludwig van Beethoven.

Naar Browns eigen zeggen kwam ze op zevenjarige leeftijd voor het eerst in contact met de wereld van overleden musici. Een geest met lange grijze haren verscheen aan haar en voorspelde dat zij zelf ooit een beroemd musicus zou zijn. Pas tien jaar later, toen ze een foto zag van Franz Liszt, realiseerde ze zich dat hij het was die aan haar was verschenen. Veel familieleden van Rosemary waren paranormaal begaafd. Rosemary zelf kon als kind al vertellen over zaken die lang voor haar geboorte waren voorgevallen.

Pas in 1964, Brown was inmiddels weduwe en had twee dochters grootgebracht, kreeg zij opnieuw contact met de geest van Liszt. Hoewel zij zelf nauwelijks onderricht was in muziek, was zij vervolgens in staat om van Liszt en talloze andere componisten astraal doorgegeven composities op de piano te spelen, en te transcriberen. Op deze wijze ontstonden onder meer een veertig bladzijden lange sonate en twaalf liederen van Schubert, alsmede enkele pianostukken van Chopin en een tiende en elfde symfonie van Beethoven, die Beethoven zelf onvoltooid achterliet.

Brown claimde dat de verschillende componisten verschillende technieken hadden om de composities aan haar door te geven. Zo leidde Liszt haar handen gedurende een aantal maten, terwijl Chopin haar hand noot voor noot op de piano liet intoetsen. Beethoven en Bach daarentegen dicteerden slechts de noten. Alle componisten spraken Engels met haar. Daarover verbaasde zij zich niet, zeggend dat de componisten aan gene zijde niet ophielden te leren.

Opnames van Browns composities - The Rosemary Brown Piano Album - en bladmuziek - Unfinished symponies: voices from the beyond - werden gepubliceerd.

Muziekwetenschappers die zich hebben beziggehouden met Browns werk zeggen dat de verschillende composities wel in stijl overeenkomen met oorspronkelijk werk van dezelfde componisten. Rosemary zelf werd uitvoerig onderzocht door zowel psychologen als musicologen. Deze vonden geen aanwijzingen dat zij bedrog pleegde. Zo bleef het raadsel van haar composities bestaan.

Organisaties geregistreerd als medium


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als medium op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!

Boeken over medium


Hoe word ik een medium ?
Hoe word ik een medium ?
Lita de Alberdi
4/10
Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven
Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven
Anne Bokma
10/10
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht