ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Helderhorendheid

Iemand die helderhorendheid beoefent is ofwel een helderhorende, een medium of een paragnost.

Helderhorendheid onderscheidt zich van heldervoelendheid, helderwetendheid  en helderziendheid omdat men niets aanvoelt, noch beelden ziet, maar - zoals de naam het zelf zegt - dingen hoort.

Hetgeen men aanhoort zijn, naar men aannneemt, niet de eigen gedachten, maar een stem, of klanken en geluiden, die als het ware van buitenaf komen. In wezen kan helderhorendheid naar het schijnt duidelijk van innerlijke stemmen worden onderscheiden omdat men dingen kan horen waarvan men voorheen niets afwist.

Jeanne d'Arc (1412-1431), ook gekend onder de naam 'de Maagd van Orléans, bijvoorbeeld, was 13 jaar oud toen ze voor de eerste maal de stem van God hoorde. Die stem kwam van rechts en werd meestal voorafgegaan door een helder licht van dezelfde kant. Wel is niet geweten of die stem via haar rechteroor haar hoofd binnendrong, of dat die stem in het rechtergedeelte van haar hersenen weerklonk, hetgeen dan weer sterk op verbeelding lijkt.

Zo zijn er mensen die met dieren, bloemen, bomen, planten, en zo meer, via een overdracht van innerlijke klanken of stemmen zouden kunnen communiceren. Anderen hebben naar het schijnt contact met entiteiten uit de astrale wereld. Niet enkel en alleen met overledenen, maar - volgens hun eigen zeggen - ook met engelen en gidsen. Dan zijn er nog mensen, die beweren over een soort van telepathische gave te beschikken en soms de gedachten van anderen kunnen aanhoren.
 
Een bekend fenomeen van helderhorendheid, met betrekking tot muziek, is het feit dat sommige componisten uit het verleden de Harmonie der Sferen konden aanhoren. Anders gezegd: de muzikale geluiden die de Aarde, Zon, Maan en planeten voortbrengen.

Helderhorenden, zoals Amerikanen James Van Praagh (1958) en John Edward (1969), beweren stemmen door te krijgen vanuit de andere zijde en bieden de nodige troost aan de nog levenden door hen berichten van de overledenen uit het hiernamaals over te maken.
 
Ook in het Boeddhisme wordt aangenomen dat zij, die veel hebben gemediteerd en daardoor een hoger niveau van 'zijn' hebben bereikt - en dus een hogere vorm van bewustzijn in zichzelf hebben ontwikkeld - een ‘derde oor’ kunnen activeren. Zij kunnen dan ook de muziek aanhoren uit hogere sferen - zoals, bijvoorbeeld, de muziek van de hemelse gandharvas.

Organisaties gespecialiseerd in helderhorendheid


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in helderhorendheid op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht