ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Helderhorendheid maakt deel uit van de wereld van het paranormale

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
maandag 1 oktober 2012 0:15

Helderhorendheid onderscheidt zich van heldervoelendheid, helderwetendheid en helderziendheid omdat men niets aanvoelt, noch beelden ziet, maar - zoals de naam het zelf zegt - dingen hoort.

Hetgeen men aanhoort zijn, naar men aannneemt, niet de eigen gedachten, maar een stem, of klanken en geluiden, die als het ware van buitenaf komen. In wezen kan helderhorendheid naar het schijnt duidelijk van innerlijke stemmen worden onderscheiden omdat men dingen kan horen waarvan men voorheen niets afwist.

Jeanne d'Arc (1412-1431), ook gekend onder de naam 'de Maagd van Orléans, bijvoorbeeld, was 13 jaar oud toen ze voor de eerste maal de stem van God hoorde. Die stem kwam van rechts en werd meestal voorafgegaan door een helder licht van dezelfde kant. Wel is niet geweten of die stem via haar rechteroor haar hoofd binnendrong, of dat die stem in het rechtergedeelte van haar hersenen weerklonk, hetgeen dan weer sterk op verbeelding lijkt.

Zo zijn er mensen die met dieren, bloemen, bomen, planten, en zo meer, via een overdracht van innerlijke klanken of stemmen zouden kunnen communiceren. Anderen hebben naar het schijnt contact met entiteiten uit de astrale wereld. Niet enkel en alleen met overledenen, maar - volgens hun eigen zeggen - ook met engelen en gidsen. Dan zijn er nog mensen, die beweren over een soort van telepathische gave te beschikken en soms de gedachten van anderen kunnen aanhoren.

Een bekend fenomeen van helderhorendheid, met betrekking tot muziek, is het feit dat sommige componisten uit het verleden de Harmonie der Sferen konden aanhoren. Anders gezegd: de muzikale geluiden die de Aarde, Zon, Maan en planeten voortbrengen.

Helderhorenden, zoals Amerikanen James Van Praagh (1958) en John Edward (1969), beweren stemmen door te krijgen vanuit de andere zijde en bieden de nodige troost aan de nog levenden door hen berichten van de overledenen uit het hiernamaals over te maken.

Ook in het Boeddhisme wordt aangenomen dat zij, die veel hebben gemediteerd en daardoor een hoger niveau van 'zijn' hebben bereikt - en dus een hogere vorm van bewustzijn in zichzelf hebben ontwikkeld - een ‘derde oor’ kunnen activeren. Zij kunnen dan ook de muziek aanhoren uit hogere sferen - zoals, bijvoorbeeld, de muziek van de hemelse gandharvas.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met helderhorendheid? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Gepost op: 7/10/2012 13:51:01

Vorige week vroeg de cheuffeur, op de bus, mijn rijbewijs. Ik opende mijn geldbeugel op de plaats waar mijn abonnement zit........zat er niet meer in.

Gisteren stond ik vroeg op om de bus te nemen en op de groenplaats een kopij aan te vragen mits betaling van 10 euro.

Ik stond onder de douche en plots kreeg ik een ingeving: kijk eens in je klein sjakoske. Ik droogde mij af en ging direkt kijken en ja hoor daar zat mijn abonnement. Ik heb dan wel 10 keer danu gezegd.

Aan wat en wie heb ik danku gezegd. Het was in elk geval gemeend!


Tsenne Kikke Gepost op: 8/10/2012 19:40:17
Tsenne Kikke

Mooie ervaring! Je hebt 'dank u' gezegd tegen jouw onderbewustzijn. Het meest mooie aan dit verhaal is dat je nog 'dank u' tegen jezelf kunt zeggen. Blijf van het leven genieten!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht