ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zijn sommige mediums helderhorend, heldervoelend, helderruikend, of helderziend?

Mentalist Gili is stout geweest. Hoe stout kom je aan de weet goor het filmpje te bekijken…
door Tsenne Kikke - donderdag 7 april 2016 20:40

Het Zuiderpershuis is een industrieel-archeologisch monument uit 1878. Het was een hydraulische krachtcentrale die 164 kranen, 6 sluizen, 8 bruggen, 3 rioolschuiven en 30 windassen in de Antwerpse haven van energie voorzag. Op 1 april 2015 was het gebouw het podium voor een test van een drietal mediums tijdens het Vlaamse tv-programma 'Café Corsari'...

Mentalist Gili had op 1 april 2015 de mediums door het Zuiderpershuis laten lopen, die allen onafhankelijk van elkaar in het gebouw een moord 'voelden'. Het meest eigenaardige was dat de drie verhalen overeenkomsten met elkaar vertoonden en dus een knap staaltje was van helderhorendheid, heldervoelendheid, helderruikendheid, en/of helderziendheid. Eén van de mediums werkte met een pendel, de andere met een gids, en de derde - een zekere Severien Algoet - had zelfs een foto van koning Boudewijn bij, en beweerde dat ze met hem in contact stond. :-)

Aanhoor en aanschouw voor jezelf hoe knap die drie mediums waren - want, alle drie sloegen ze de nagel op de kop! Het waarom ervan lees je daarna.

In de uitzending onthulde Gili dat dagen voordat de mediums het gebouw betraden, er een fictief moordverhaal geplaatst was op de officiële website van het gebouw. Volgens Gili hadden de mediums waarschijnlijk aan 'hot reading' gedaan...

Hot reading, de tegenhanger van cold reading, is een methode die gehanteerd wordt in de waarzeggerij. Het houdt in dat een waarzegger van tevoren onderzoek doet naar de persoon die langskomt voor een consult. Zo kan de waarzegger inlichtingen inwinnen door:

- navraag te doen bij mensen uit de omgeving van de cliënt;
- een ander de cliënt te laten uithoren;
- het internet af te speuren naar informatie over de cliënt of zijn familie.

Het knappe was dus, dat de drie mediums in staat waren om een vers uit de duim gezogen verhaal, dat door Gili op de website was geplaatst, elk op hun eigen manier konden weergeven. Straffe kost! Je moet het maar kunnen!

Gili: "Wat blijkt?... Zelfs dat fictief verhaal kunnen die mensen perfect aanvoelen - of, ze nemen het gewoon klakkeloos over."

Ook ex-koning Boudewijn wist het zogezegde 'medium' Severien Algoet, die een meest griezelige vertoning gaf, niet te vertellen dat men een grap met haar aan het uithalen waren... :-)

Kortom: volgens mentalist Gili hadden de mediums hoogstwaarschijnlijk aan 'hot reading' gedaan. Hoe geloofwaardig zijn ze nog?...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht