ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gevaarlijk kruid waar in Nederland al 3 mensen aan stierven

Vermijd het geestverruimend kruid iboga!
door Tsenne Kikke - woensdag 6 maart 2024 21:23

Ook in België is het in omloop: “Pas op met wat je online koopt!”

De Nederlandse overheid waarschuwt voor het gebruik van het geestverruimend kruid iboga (tabernanthe iboga). Het middel komt onder andere voor in verschillende voedingssupplementen die online verkocht worden. In Nederland vielen er al drie doden door.

Iboga is afkomstig uit de bast van de wortel van de West-Afrikaanse plant Tabernanthe iboga, en wordt vaak gebruikt bij inheemse stammen in het Afrikaanse land Gabon. In de wortels van deze plant zit ibogaïne. De schors van de wortel wordt geraspt en gegeten. Dit gebeurt in Gabon tijdens de ceremonies van de zogenaamde Bwiti religie. Krijgers van deze stammen gebruiken de stof om meer durf en uithoudingsvermogen te verkrijgen. Stamleden, die het tijdens ceremonies gebruiken, ervaren bij lage dosissen een stimulerend effect. Om die reden werd het ook wel tijdens de jacht gebruikt. Maar gebruik van de stof kan ook leiden tot spierverzwakking, buikkrampen, diarree, toegenomen speekselproductie, wazig zicht, tranende ogen, verlammingsverschijnselen, acute psychoses, epileptische aanvallen en hallucinaties.

Ibogaïne kan eveneens ernstige hartritmestoornissen veroorzaken die dodelijk kunnen aflopen, zelfs bij een lage dosis is dit mogelijk. Mensen met onderliggende hartziekten zijn er wellicht extra gevoelig hiervoor. Gebruik van ibogaïne wordt hen dan ook ten zeerste afgeraden.

Aangezien producten met iboga online te koop zijn, is het middel in België ook in omloop, vooralsnog zonder ernstige gevolgen. “In mijn labo heb ik nog geen geval gezien van intoxicatie met iboga”, zei Jan Tytgat, toxicoloog aan de KU Leuven. “Het aantal mensen dat iboga gebruikt als drugs, is eerder klein. Zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld cocaïne.”

Toch riep hij tot voorzichtigheid op, aangezien iboga ook verwerkt zit in voedingssupplementen die online worden verkocht. “Als je online een plantaardig kruid koopt, dan weet je nooit of de vlag de lading dekt”, zei hij. “Let daarom altijd op dat je geen gevaarlijke middelen neemt die je online koopt.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht