ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

EU-kopstuk pleitte voor een Europees atoomschild

"We moeten eerlijk zijn tegenover de mensen,” klonk het.
door Tsenne Kikke - donderdag 25 januari 2024 19:05

Waarover gaan we het vandaag hebben?... Ik bedoel een blog waar 99% van de bezoekers iets aan hebben. Feit is, dat velen bezorgd zijn dat Donald Trump opnieuw president wordt en dat Poetin in de toekomst ooit van plan zou kunnen zijn om Europese landen aan te vallen. Que sera sera...

Manfred Weber, bijvoorbeeld, de leider van de grootse fractie in het Europese parlement, zei dat de EU zich moet voorbereiden op een oorlog, eventueel zonder de hulp van de VS. In een interview met Politico riep hij de Europese leiders dan ook op om een eigen atoomschild te bouwen.

Hij maakte zich vooral zorgen over een mogelijke terugkeer van Donald Trump naar het Witte Huis. In 2020 zou Trump als toenmalige president commissievoorzitter Ursula von der Leyen al hebben gewaarschuwd dat Europa niet hoeft te rekenen op de hulp van de Verenigde Staten als Europa ooit wordt aangevallen. Ook de nucleaire retoriek van de Russische president Vladimir Poetin zorgde voor grote ongerustheid.

Maar “ongeacht wie er in de VS wordt gekozen als president, moet Europa op het gebied van buitenlands beleid in staat zijn om op eigen benen te staan”, zei de Duitser van de Europese Volkspartij. Weber wilde de focus leggen op de Europese nucleaire verdediging. NAVO rekent nu nog sterk op Amerikaanse kernkoppen, die op verschillende Europese luchtmachtbasissen gestationeerd zijn, waaronder het Belgische Kleine Brogel.

Op het Europese vasteland kan enkel Frankrijk - dat een arsenaal van ongeveer 300 kernkoppen bezit - een rol spelen bij een eventueel nucleair conflict. In 2020 stelde de Franse president Emmanuel Macron nog voor dat Frankrijks 'nucleaire paraplu' kan dienen om heel de EU te beschermen en nodigde toen andere landen uit om daarover te praten. Macron pleit al jaren voor meer Europese autonomie op vlak van defensie, bijvoorbeeld door een Europees leger op te richten.

Volgens Weber is nu het moment aangebroken om werk te maken van zo’n Europese defensie. Hij drong er verder op aan om de risico's beter in kaart te brengen. “We moeten eerlijk zijn tegen de mensen”, betoogde hij. “We mogen de realiteit van de dreigende situatie tegenover Poetin niet verbergen om op de een of andere manier het gevoel te creëren dat het allemaal wel meevalt."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht