ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Chef Oekraïense veiligheidsdienst roept op tot mobilisatie… Geïnteresseerd?

“Het is ondenkbaar dat we er zonder zullen komen…”
door Tsenne Kikke - woensdag 20 december 2023 16:45

Rusland ging in september vorig jaar al over tot een gedeeltelijke mobilisatie. Daarbij werden in totaal 300.000 manschappen opgeroepen. Oekraïne deed dat nog niet. Maar volgens Boedanov, hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, is een mobilisatie niet te vermijden als het land een kans wil maken op de overwinning.

Hij pleitte dus voor een mobilisatie om de nood aan nieuwe soldaten te lenigen. “Het is ondenkbaar dat we er zonder zullen komen." Volgens hem zal gewone rekrutering niet genoeg zijn om voldoende nieuwe troepen aan te trekken om de oorlog tegen Rusland verder te zetten. Oekraïne heeft niet alleen te kampen met een tekort aan wapens en munitie, maar ook aan manschappen.

Momenteel telt het Oekraïense leger 1,1 miljoen manschappen, zei hij. “Iedereen die vrijwillig wilde vechten, heeft zich intussen aangemeld. Geen enkele nieuwe rekrutering kan in onze behoeftes voorzien. Alleen een mobilisatie kan dat.”

Volgens hem is er een motivatieprobleem bij de Oekraïners. “Voor de oorlog was er weinig interesse om in het leger te gaan omdat de salarissen laag waren. De lonen zijn intussen verhoogd, maar zelfs dat kan potentiële kandidaten niet overtuigen. Iedereen roept wel dat hij een trotse Oekraïner is, maar niet iedereen gedraagt zich zo. Alsof niet iedereen van ons de heilige plicht heeft om zijn land te verdedigen.”

Vlucht

Hij hekelde dat velen op de vlucht slaan. “Ik reis veel voor mijn werk en ik ga vaak de grens over met de wagen”, vertelde hij. “De wachtrijen die daar staan, zijn enorm. En het gaat niet alleen om vrouwen en kinderen. Velen vinden dat dit niet hun oorlog is. Dat is een diepgaand probleem dat geld niet zal oplossen.”

Hij riep op tot dialoog, maar voegde er meteen aan toe dat het probleem niet met woorden alleen zal verholpen worden. “Een aanzienlijk aantal mensen is niet bereid zijn land te verdedigen. Als het oorlog is, is het oorlog. Je hoeft daar niet bang voor te zijn,” zei hij nog.

Nawoord

Deze blog stemt tot nadenken - vooral, indien je Oekraïener bent en nog in Oekraïne woont... Wat zou jij in dat geval doen?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht