ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geert Wilders als premier van Nederland?…

Wie kan dat nu al zeggen?
door Tsenne Kikke - zondag 26 november 2023 7:11

Ineens kwam de radicaal-rechtse politicus Geert Wilders als een van de grootsten uit de bus bij de Nederlandse verkiezingspeilingen - want, minstens twee miljoen van de 11,8 kozen voor verandering... 9,8 misschien niet?

Geert Wilders boekte weliswaar een ferme overwinning: de vraag is of hij ze kan omzetten in politieke macht. Dat zal geen eenvoudige oefening zijn - want, om aan een meerderheid van 76 zetels te geraken, zal hij best toenadering zoeken met twee andere grote partijen. Mathematisch zou hij met de VVD en NSC een meerderheid halen van 79 zetels.

"De PVV is niet meer te negeren," vond partijleider Geert Wilders. Hij riep dan ook andere partijen op om samen te werken en "over hun eigen schaduw heen te stappen". De PVV zal dat ook moeten doen, erkende hij. Wilders, die door veel partijen is uitgesloten als coalitiepartner, was nochtans vastbesloten: "Wij gaan besturen".

Wilders: "Nederlander komt weer op één te staan"

Hij reageerde op de eerste exitpoll met: "De kiezer heeft gezegd: we zijn het zat, we zijn het spuugzat. En wij willen, en daar gaan wij voor zorgen, dat die Nederlander weer op één komt te staan. De Nederlander heeft ook hoop. En die hoop is dat de mensen hun land terugkrijgen. 35 zetels is een enorm compliment maar ook een enorme verantwoordelijkheid. We gaan op een serieuze manier ons best doen dat die hoop wordt waargemaakt."

"Ik doe een oproep aan de andere partijen. Nu is de campagne voorbij en zullen wij ook met elkaar moeten samenwerken. De PVV wil vanuit een prachtige positie, met 35 zetels, waardoor je echt niet meer te negeren bent, samenwerken met andere partijen. Dat betekent dat iedere partij, ook de onze, over de schaduw heen zal moeten springen. Dat we met oplossingen zullen moeten komen zodat die Nederlander weer op één komt te staan. Wij willen meedoen en wij willen besturen. En met 35 zetels gaan we ook besturen. De PVV zal dat ook gaan doen."

Als Wilders premier wordt, dan zal ik dat voor alle Nederlanders zijn, herhaalde hij. "Ongeacht waar je vandaan komt, en wat je geloof is." Hij wil dat mensen "meer geld overhouden in de portemonnee". Ook wil hij "zorg en veiligheid weer op orde". Uiteraard wil hij ook immigratie aan banden leggen, één van de speerpunten van zijn partij. Hij weet niet zeker of het gaat lukken om al zijn PVV-plannen uit te voeren. "Maar aan ons zal het niet liggen."

Eerst de prioriteiten! Maar daarna?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht