ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

New York City is aan het zinken

Maar, niet enkel en alleen New York City…
door Tsenne Kikke - zaterdag 30 september 2023 19:12

Een recente studie uitgevoerd door wetenschappers van NASA's 'Jet Propulsion Laboratory' en 'Rutgers University' onthulde dat het grootstedelijk gebied van New York City langzamerhand daalt met een jaarlijks gemiddeld van 1,524 mm. De studie beoordeelde verticale landbeweging van 2016 tot 2023 met behulp van interferometrische radar van het synthetische diafragma om veranderingen in de topografie van de regio te onderzoeken.

Deze bodemdaling vormt een verhoogd risico op overstromingen in de regio. Kathy Hochul, de staatsgouverneur van New York riep onlangs de noodtoestand uit vanwege zware regenval en overstromingen in verschillende stadsdelen van de stad, wat de urgentie van dit probleem onderstreept.

Het zinken is vooral uitgesproken in gebieden die aan het aardoppervlak eerdere wijzigingen hebben ondergaan, zoals stortplaatsen en landaanwinningen. Arthur Ashe Stadium in Queens, gebouwd op een stortplaats, zinkt met een snelheid van 4,572mm per jaar, terwijl Woodside in Queens met 6,858 mm per jaar stijgt. LaGuardia Airport zinkt ook met ongeveer 3,81 mm per jaar, wat een renovatie van $ 8 miljard oproept om bestaande problemen en overstromingen aan te pakken.

Terwijl New York jaarlijks iets van een 1,5 mm zakt, stijgt het water van de Hudson rivier en die van de Atlantische Oceaan met 3 mm. En dan hebben ze daar ook nog eens met de regen te maken...

Natuurlijk zijn er wereldwijd nog veel meer steden die met hetzelfde probleem te kampen hebben. Neem het Indonesische Jakarta bijvoorbeeld dat onder chronische overstromingen lijdt. De situatie is een van de redenen waarom de regering van president Joko Widodo in 2019 aankondigde dat ze de hoofdstad van het land vanuit het drukke eiland Java naar een nieuwe stad zou verplaatsen, namelijk op Borneo, op land dat eerder bos was.

Nusantara wordt dan ook de toekomstige hoofdstad van Indonesië, gepland om te worden ingehuldigd op 17 augustus 2024, samenvallend met de Indonesische Onafhankelijkheidsdag. Belangrijke motieven voor deze nieuwe hoofdstad waren de hevige verkeersontstoppingen in Jakarta, die naar het schijnt 6,8 miljard Amerikaanse dollar per jaar kostten. Een andere reden was dus het wegzakken van de grond onder Jakarta, waardoor deze stad op den duur onder water zal komen te staan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht